(FOTO) Volišča so zaprta, do 16. ure je svoj glas oddalo 49,3 odstotka volivcev in volivk

D.Ži, STA
24.04.2022 07:00

Do 19. ure je bilo odprtih 2995 rednih volišč ter 88 volišč za glasovanje zunaj kraja stalnega prebivališča. Glasovanje je potekalo tudi na 30 diplomatsko-konzularnih predstavništvih v tujini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Danes je imelo 1.695.766 volilnih upravičencev priložnost, da izberejo novo 90-člansko sestavo državnega zbora za prihodnji štiriletni mandat. Izbirali so med 1476 kandidati, ki so se za poslansko funkcijo potegovali na 20 kandidatnih listah.

Andrej Petelinšek
Predsednik Gibanja Svoboda dr. Robert Golob je zaradi bolezni svoj glas na parlamentarnih volitvah oddal po pošti. 
Borut Živulovič
Janez Janša in žena Urška Bačovnik Janša sta volila v Šentlju pri Velenju. 
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Dan po volitvah bodo izidom glasovanja prišteli tudi glasove, ki bodo prispeli po pošti iz Slovenije, na glasove iz tujine bo treba počakati do 3. maja. Uradni izidi naj bili znani do 10. maja, ko bo dokončno znano, kakšna bo sestava devetega sklica državnega zbora.

Volišče na mariboski osnovni šoli Franca Rozmana Staneta.
Sašo Bizjak

Do 10. ure 296 obvestil o kršitvah volilnega molka

Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka, ki se je po kampanji za volitve poslancev začel v petek opolnoči, danes do 10. ure skupno prejela 296 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka. Dežurna služba je samo danes prejela 54 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka.

Večina obvestil se nanaša na sporočilo po elektronski pošti, poslani na večje število naslovov in ponavljanje oddaje o volitvah na televiziji, so na svoji spletni strani navedli na notranjem ministrstvu.

Volišče v Spodnjem Dupleku.
Sašo Bizjak

Za kršitve volilnega molka so predvidene globe od 800 do 3000 evrov za organizatorja volilne kampanje, od 300 do 600 evrov za odgovorno osebo organizatorja volilne kampanje, od 250 do 500 evrov za pravno osebo ali samostojnega podjetnika ter od 150 do 250 evrov za posameznika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta