Hisense Gorenje podaljšuje prekinitev proizvodnje, v Velenju predvideni začetek 14. aprila, po veliki noči

STA, VČ
04.04.2020 15:41

Tovarne so zaprte od 23. marca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gorenje, prihod na delo po ukinitvi avtobusnega prometa v začetku koronaukrepov.
Rozmari Petek

Uprava družbe Hisense Gorenje se je odločila, da bo zaradi trenutnih razmer spričo epidemije novega koronavirusa podaljšala zaustavitev vseh svojih evropskih tovarn še za en teden, torej do 10. aprila, so sporočili iz družbe. Tovarne so zaprte od 23. marca. V velenjskih tovarnah bodo z delom začeli 14. aprila. Izjema je tovarna pralnih in sušilnih aparatov, ki bo z delom začela 10. aprila.
Tovarna Mora na Češkem bo z delom prav tako začela 14. aprila, tovarna v Valjevu v Srbiji pa 13. aprila.
Tudi po vrnitvi na delo bodo v vseh podjetjih Hisense Gorenje še naprej izvajali vse preventivne varnostne in zaščitne ukrepe, so poudarili. "Zaposlene pozivamo, naj tudi v tem času dosledno upoštevajo vse preventivne ukrepe ter tako zaščitijo svoje zdravje in zdravje svojih bližnjih," so dodali.Ob marčni napovedi prekinitve proizvodnje so v družbi napovedali, da bodo izpadle delovne dneve nadomestili s prerazporeditvijo terminskega koledarja. Nekateri dnevi, na katere bi sicer imeli dopust, kot na primer pred prvomajskimi prazniki, bodo po novem delovni, nekaj pa jih bodo nadomestili z dodatnim delom v drugi polovici leta. Tak dogovor je na dopisni seji potrdil tudi svet delavcev. V času prekinitve proizvodnje delo bodisi na domu bodisi v podjetju opravljajo tisti zaposleni v režijskih službah, katerih delo je nujno za nemoteno delovanje podjetja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta