Hojs: Verjamem, da bo izigravanj konec, sicer sledi zaprtje meja

STA
03.07.2020 16:16

Število mejnih prehodov, na katerih lahko slovenski državljani prestopajo slovensko-hrvaško mejo, se ne zmanjšuje. So pa določili skupno pet mejnih prehodov, štiri na meji s Hrvaško (Gruškovje, Obrežje, Metlika in Jelšane) in enega na meji z Madžarsko, na katerih lahko tisti, "ki vedo, da jih čaka karantena" oziroma "ne morejo izkazati, da niso bili v tretji državi", vstopijo v Slovenijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Potem ko je vlada zaradi hitrejšega širjenja koronavirusa tako v Sloveniji kot na Hrvaškem in na Zahodnem Balkanu potrdila strožje ukrepe na meji, je notranji minister v odstopu Aleš Hojs danes podrobneje pojasnil nov režim. Hojs verjame, da bo ta dejansko zajezil dosedanje izigravanje pravil, saj nas sicer čaka popolno zaprtje meje.     
Hrvaška je z današnjim odlokom vlade odstranjena z zelenega oziroma seznama varnih držav glede covida-19. Pogojev zanj ne izpolnjuje več, saj, kot je na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede covida-19 povedala namestnica predstojnika centra za nalezljive bolezni pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) Nuška Čakš Jager, kumulativna 14-dnevna incidenca tam že dosegla 14,7 in raste.
Situacijo na Hrvaškem je označila kot "precej burno" - resni sta predvsem žarišči v Zagrebu in Slavoniji, obstaja pa tudi večje število manjših izbruhov v različnih delih države.

Robert Balen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta