Hrvaška: Počivalšek v skrbeh, da bi lahko prišlo do krivičnega "kaznovanja", Nemčija dve županiji uvrstila na rdeči seznam

A.L., STA
20.08.2020 11:08

​Vlada bo danes Hrvaško uvrstila na rdeči seznam držav z znatnim tveganjem za okužbo z novim koronavirusom. Vse, ki bodo od petka odšli na Hrvaško, tako čaka ob povratku 14-dnevna karantena, tisti, ki so že tam, pa bodo imeli nekaj dni za vrnitev. Po seji bo več znanega tudi o možnosti, da bi s 1. septembrom v šolo odšli vsi učenci in dijaki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

"Odločitev o tem, kako bomo v prihodnje prehajali SI-HR mejo, mora biti sprejeta na podlagi tehtnih argumentov. Zaostrovanje ukrepov vsepovprek lahko privede do krivičnega 'kaznovanja' ljudi in podjetij, ki se ves čas vedejo odgovorno do sebe in drugih. To je moje stališče," je danes na Twitterju zapisal gospodarski minister Zdravko Počivalšek.
{twitter}https://twitter.com/PocivalsekZ/status/1296355617230258176{/twitter}
Sicer pa se je o morebitni uvrstitvi Hrvaške na rdeči seznam ob stalnem slabšanju epidemiološke slike pri južnih sosedih govorilo že več dni. Konkretno pa je takšen ukrep na sredini novinarski konferenci naznanil vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

Hrvaško ministrstvo za turizem se s Kacinom ne strinja

Hrvaško ministrstvo za turizem je v sredo zavrnilo Kacinove navedbe, da so razmere na Hrvaškem dramatične. Pristojnim institucijam v drugih državah bodo še naprej skušali dajati točne informacije o razmerah, na podlagi katerih Hrvaško uvrščajo na sezname varnih oz. nevarnih držav, so dodali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta