Hrvati množično prihajajo v slovenske lekarne, to je razlog ...

A.L.
07.03.2023 10:50

Po poročanju portala naj bi za pomanjkanje zdravila na Hrvaškem bili krivi tisti, ki želijo hujšati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Jutarnji list poroča o Hrvatih, ki naj bi množično prihajali v slovenske lekarne. Razlog pa zdravilo ozempic, ki ga pri naših južnih sosedih primanjkuje, medtem ko ga je pri nas dovolj. Gre za zdravilo, ki je primarno namenjeno zdravljenju sladkorne bolezni, ima pa še en stranski učinek, uspešno naj bi namreč delovalo pri izgubljanju kilogramov.

Po poročanju portala naj bi za pomanjkanje zdravila na Hrvaškem bili krivi prav tisti, ki želijo hujšati, saj je bilo kar 80 odstotkov tega zdravila predpisanega na beli recept, v lekarno pa je z njim prišel le redko kdo z diabetesom. Takšen beli recept namreč lahko izda zdravnik specialist, ne glede na to, ali ima pacient bolezen, za katero je zdravilo namenjeno. V lekarnah so medtem pojasnili, da se zavedajo početja ljudi, a so po pravilih dolžni izdati zdravilo. 

"Res je, da trenutno primanjkuje zdravila. Po naših informacijah naj bi nove količine prispele še ta mesec," pravi predsednica hrvaške lekarniške zbornice Ana Soldo.​

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta