Inštitut 8. marec podal prijavo na računsko sodišče zaradi vladnih kršitev zakonodaje, vezane na kampanjo

STA, A.L.
20.04.2022 13:44

Inštitut 8. marec je na današnji novinarski konferenci predstavil stališča mladih glede aktualnih problemov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

"V zadnjih dveh letih nam je avtoritarna oblast odvzela prihodnost, mi jo zahtevamo nazaj," je ob tem izpostavila direktorica inštituta Nika Kovač. Pojasnili so tudi razloge za prijavo kršitev zakona o volilni in referendumski kampanji.

Člani Inštituta 8. marec so danes predstavili manifest, s katerim želijo pokazati razumevanje aktualnih problemov in sistema s strani mladih, hkrati pa jih spodbuditi k udeležbi na volitvah. Z desetimi razlogi so med drugim opozorili na neenakopravnost družbe, stanovanjsko problematiko mladih, naraščanje osnovnih življenjskih stroškov, pomanjkanje kakovostnega javnega zdravstva, medijsko neodvisnost in sporne ukrepe med epidemijo.

TIK PRED VOLITVAMI: SVOJE ŽIVLJENJE ZAHTEVAMO NAZAJ: NAŠA DRŽAVA NI ENA STRANKA, KI ODLOČA O VSEM   “Svoja življenja...

Objavil/a Inštitut 8. marec dne Sreda, 20. april 2022

"To predvolilno kampanjo pa se dogajajo tudi številna zavajanja s strani vlade in številna zavajanja s strani največje vladne stranke. Dogaja se to, da se briše meja med tem, kaj je država in kaj je ena stranka. Zato smo se na Inštitutu 8. marec odločili, da podamo prijavo na računsko sodišče zaradi vladnih kršitev zakonodaje, vezane na kampanjo," je pojasnila Kovačeva.

(INTERVJU) Nika Kovač: Ustrahovalca najbolj prestraši tvoj smeh. Mi se veliko smejimo

Prijavo na Računsko sodišče so podali, ker naj bi SDS po njihovem mnenju izrabljala komunikacijsko infrastrukturo vlade za lastno propagando v obdobju predvolilne kampanje, pojasnjujejo na inštitutu.

Prijavo pa so podali tudi na inšpektorat za notranje zadeve, in sicer zaradi z domnevne kršitve 7. člena zakona o volilni kampanji, saj naj bi se po navedbah inštituta spletna stran Vse za volitve pretvarjala, da je objektivna stran za informiranje o volitvah in hkrati odkrito promovirala stranko Konkretno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta