Iz trezorja družbe Adria Airways izginil denar

Gregor Grosman Gregor Grosman
15.10.2019 14:44

Državna sekretarka gospodarskega ministrstva Štravs Podlogarjeva s predstavniki Lufthanse o stanju na trgu letalstva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Grosman

Eva Štravs Podlogar, državna sekretarka ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, se je danes mudila na sestanku s predstavniki nemškega letalskega prevoznika Lufthansa. Kot so nam pojasnili na omenjenem ministrstvu, je Štravs Podlogarjeva v Frankfurt z vladnim falconom odletela skupaj z delegacijo kulturnega ministrstva, ki je obiskala tamkajšnji knjižni sejem Frankfurter Buchmesse, nato pa se (že drugič v mesecu dni) sestala s predstavniki Lufthanse. To je še en znak več, da država resnično ustanavlja novega letalskega prevoznika. Pri novem podjetju naj bi šlo za javno zasebno partnerstvo, kot je poročal RTV Slovenija, bi imela država v družbi manjšinski delež, letalski prevoznik pa bi lahko bil ustanovljen že novembra letos.
Lufthansa je kot največja letalska družba v Evropi pomemben sogovornik za vlado, ki še proučuje scenarije za reševanje lukenj v povezljivosti države Slovenije, ki so nastale kot posledica stečaja nacionalnega prevoznika Adrie Airways. Njihovi načrti za prevzemanje linij so pomemben dejavnik pri analizi trga, so nam še povedali pri ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.
Več podrobnosti o poteku današnjega sestanka naj bi bilo znanih jutri. Štravs Podlogarjevo sta spremljala tudi predsednik upravnega odbora Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) Tomaž Besek in glavni izvršni direktor DUTB Matej Pirc. Zanimivo bo predvsem, kakšno sodelovanje bi bilo za Lufthanso zanimivo, RTV Slovenija pa neuradno kot sodelujoče pri projektu omenja tudi nemško družbo KGAL, ki ima z Lufthanso dve hčerinski družbi za izposojo letal in upravlja z 800 letali. Dodatno pa še dve manjši slovenski družbi: Elit' Avia in Fly Amelia. Nova družba naj bi imela od začetka v najemu do deset (manjših) letal in letela na 5 do 10 destinacij. 

Načrti skupine Lufthansa za prevzemanje letalskih linij so za državo pomemben dejavnik pri analizi trga. 
EPA

Iz sefa izginil denar

Po poročanju časopisa Finance je stečajni upravitelj Adrie Airways ugotovil, da je iz trezorja družbe izginilo 5000 dolarjev gotovine. Šlo je za rezervo, ki so jo na polete jemale posadke za nepredvidene stroške. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta