Vodja SDH: Prodaja Adrie je bila za državo boljša od stečaja, ki je že takrat trkal na vrata

STA, M.R.
11.10.2019 20:32

Odbor DZ za finance na nujni seji razpravlja o posledicah privatizacije Adrie Airways, ki je pristala v stečaju. Predsednik uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) Gabrijel Škof je poslancem pojasnil, da je bila družba že ob prodaji na robu stečaja, prodaja Adrie Airways pa je bila kljub vloženim sredstvom za državo manjši strošek od stečaja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Odbor o prodaji letalske družbe nemškemu finančnemu skladu 4K razpravlja na zahtevo poslancev Levice, ki terjajo pojasnila o tem, kdo je odgovoren za prodajo nacionalnega letalskega prevoznika neznanemu lastniku, ki je družbo spravil na kolena.
Luka Mesec (Levica) je dejal, da je SDH družbo prodal skladu, ki je imel 25.000 evrov kapitala, kar je štirikrat manj, kot je znašala že tako simbolična kupnina, in to po več kot 90 milijonih evrov dokapitalizacij, s popotnico še treh dodatnih milijonih evrov. "Da ob tem napoveš katastrofo, ne rabiš biti ravno vedeževalec," je dejal. Zato želi, da odgovorne inštitucije prodajo razčistijo in poiščejo odgovorne za nastalo situacijo.

Gabrijel Škof
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta