Izet Rastoder za 45.000 evrov kupil Adrio Airways in njeno letalsko spričevalo

Gregor Grosman Gregor Grosman
23.01.2020 06:15

V dobre pol ure je bila dražba za Adrio Airways, h kateri so pristopili trije interesenti, zaključena. Kupec po izklicni ceni je družba Air Adriatic.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dražba Adrie Airways
Gregor Grosman

Na javni dražbi je stečajni upravitelj Janez Pustatičnik danes prodal dovoljenja za opravljanje letalskih prevozov Adrie Airways ter njeno spričevalo. Spričevalu letalskega prevoznika AOC, ki je bilo Adrii začasno odvzeto, je Agencija za civilno letalstvo podaljšala rok za odpravo pomanjkljivosti od konca lanskega leta do 30. septembra 2020, po tem bo spričevalo propadlo. Pridobitev AOC bi morebitnemu kupcu omogočila izvajanje komercialnih poletov, vendar bo pred tem moral odpraviti vsa neskladja. 
Za sodelovanje na dražbi so varščino vplačali trije interesenti, vsi so slovenski poslovni subjekti. Gre za družbe Air Adriatic d.o.o. (Izet Rastoder), Komforia d.o.o. in Deal.Aero d.o.o. Dva sta pred pričetkom dražbe zahtevala, da draženje poteka za zaprtimi vrati. Pustatičnik je še pred pričetkom dražbe povedal, da bi se lahko zgodilo, da bi še kdo vplačal varščino v tujini in da sredstev še ne bi bilo na računu. Vendar četrtega ponudnika ni bilo. 
{embed_youtube}https://youtu.be/wjnr2YVQkmE{/embed_youtube}
Po približno pol ure je bila dražba zaključena. Adrio Airways je po izklicni ceni kupila družba Air Adriatic v lastništvu Izeta Rastoderja. "Dražba je bila uspešna. Premoženje je bilo prodano po iz klicni ceni," je pojasnil stečajni upravitelj. Kupec mora v treh dneh podpisati pogodbo in v mesecu dni nakazati kupnino. 

Adria Airways, letalo, letališče. Brnik.
Gregor Grosman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta