(IZJAVA) Škodljiva blokada programskega sveta Radiotelevizije Slovenija

DR
17.11.2022 10:25

"Za RTVS je poslovno še posebej škodljiva Whatmoughova vključitev v referendumsko kampanjo." Izjavo programskega svetnika Braneta Piana v nadaljevanju objavljamo v celoti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na predsednika programskega sveta RTV Slovenija Petra Gregorčiča zaradi vodenja sej letijo številne kritike. 
Adrian Pregelj/RTVS

Zaradi zapletov na RTV Slovenija in v Programskem svetu RTVS, ki je s preglasovanjem v ponedeljek, 14. novembra svojo redno in izredno sejo preložil na čas po referendumski kampanji o noveli zakona o RTVS, smo skupina svetnikov s prvopodpisanim Branetom Pianom 17. novembra od predsednika programskega sveta Petra Gregorčiča v skladu s poslovnikom zahtevali izvedbo dopisne seje.

Predlagamo glasovanje o preklicu sklepa, da se seje izvedejo šele 28. 11. 2022, ter o sklepih, da do zaključka referendumske kampanje, v katero sta se kot organizatorja in kot "fizični osebi" vključila generalni direktor Andrej Grah Whatmough in Peter Gregorič, seje programskega sveta vodi namestnik predsednika Andrej Prebil.

Blokada delovanja vodstva in organov javnega zavoda je nepotrebna. Generalni direktor lahko za zastopanje RTVS na Programskem svetu, v javnosti in v pravnih poslih v skladu s statutom pooblasti katerega izmed sodelavcev.

Andrej Grah Whatmough
Robert Balen

Blokada delovanja Programskega sveta je tudi škodljiva, saj bi svet že minuli ponedeljek moral razpravljati in morda potrditi finančni in programski načrt RTVS za leto 2023. Za RTVS je poslovno še posebej škodljiva Whatmoughova vključitev v referendumsko kampanjo. O tem bi morala Programski svet in Nadzorni svet RTVS razpravljati in oceniti, ali gre morda za hudo kršitev pogodbe o zaposlitvi generalnega direktorja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta