Jan Kovačič na čelu urada predsednice republike, Petra Aršič namesto Melite Župevc državna sekretarka pri Golobu ...

Vanessa Čokl Vanessa Čokl
28.06.2024 18:25

Kadrovski promet v kabinetu predsednika vlade se nadaljuje: en odhod, dva prihoda. Znano tudi, kdo bo po novem na pomembnem mestu vodje urada predsednice republike.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednica republike Nataša Pirc Musar in predsednik vlade Robert Golob gresta v poletje s spremenjenima kabinetoma.  
Robert Balen

Petro Aršič, PR-strokovnjakinjo, ki je že zdaj pomagala vladi - sprva predvsem državnemu sekretarju za obnovo po lanskih poplavah in plazovih Boštjanu Šeficu, potem pa je dobivala vse več nalog -, je vlada na petkovi dopisni seji imenovala za državno sekretarko v kabinetu predsednika vlade. Zadolžena bo za strateško komuniciranje namesto Melite Žipevc, ki odhaja na Dunaj, tam bo vodila slovensko predstavništvo pri Združenih narodih, Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse) in drugih mednarodnih organizacijah. Predtem je bila Aršič deset let zaposlena v uradu predsednika republike, med drugim kot svetovalka bivšega predsednika Boruta Pahorja.

Melita Župevc 
Robert Balen

Še ena sprememba v prepišnem kabinetu Roberta Goloba: tudi Metka Paragi bo z novim mesecem državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade, od 1. julija bo, po več kot 30 letih v sistemu javnega zdravstva, kakor piše v sporočilu po dopisni seji vlade, zadolžena za področje javnega zdravstva in javnega zdravja. Kdo je nova državna sekretarka? Marsikdo se bo spomnil, da je sredi epidemije covida-19 ta mikrobiologinja dobila odpoved v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) - v času, ko je vodstvo NLZOH opozarjala, da testi za okužbo s covidom-19, ki jih je država naročila pri podjetju Majbert Pharm, niso ustrezni za množično testiranje ...  

Že prej ta mesec, takoj po evropskih volitvah, je državni sekretar pri premierju postal Jure Leben, pred leti okoljski minister, leta 2022 pa tisti, ki je pred parlamentarnimi volitvami posodil svojo stranko Z.Dej, da se je lažje konstituiralo Golobovo Gibanje Svoboda. 

Po zadnjih dostopnih podatkih za maj so vse plače in nadomestila plač medtem torej že večjega kabineta predsednika vlade s premierjevo na čelu znašali skupno 50.661,02 evra bruto. 

Jan Kovačič, urad predsednice republike
Fdv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta