Janković, Jakič in ostali zanikali očitke o oškodovanju evropskih sredstev in preslepitvi bank

STA, M.R.
03.03.2020 09:49

Ljubljanski župan Zoran Janković in šest soobtoženih je na ljubljanskem okrožnem sodišču danes zanikalo očitana kazniva dejanja v zadevi Stožice, v kateri jih specializirano državno tožilstvo preganja zaradi očitkov o oškodovanju evropskih sredstev in preslepitvi bank pri pridobivanju posojil za gradnjo športno-trgovskega centra.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zoran Janković
Robert Balen

Poleg Zorana Jankovića so krivdo na predobravnavnem naroku zanikali še nekdanji direktor Zavoda Tivoli Roman Jakič, Uroš Ogrin in Zlatko Sraka iz propadlega projektnega podjetja Grep, ki je gradilo Stožice, in nekdanji direktor Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice Samo Lozej. Prav tako sta krivdo zanikala nekdanji gradbeni nadzornik pri družbi DCC svetovanje in inženiring Borut Skubic ter Milan Črepinšek iz družbe MCM inženiring, ki je izvajala gradbeni nadzor.
Tožilstvo preganja še Marka Kolenca iz občinskega oddelka za šport in direktorja projekta gradnje športnega parka Stožice Andreja Lavriča, ki pa danes na sodišče nista prišla, zato se bosta o krivdi izrekla prihodnjič.

Marko Kolenc, Roman Jakič, Zlatko Sraka Samo Lozej na sodišču.
Bojan Velikonja
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta