Janša odslej s tedensko pogovorno oddajo na zasebni televiziji, k ogledu vabijo tudi preko uradnih vladnih profilov

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
18.05.2020 13:40
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Po tednu napovedi preko različnih (tudi vladnih) komunikacijskih kanalov se bo danes na zasebni televiziji Nova24TV, ki so jo ustanovili večinoma člani in podporniki stranke SDS, financira pa se tudi z denarjem madžarskih poslovnežev blizu Viktorja Orbana, odvrtela prva pogovorna oddaja s predsednikom vlade Janezem Janšo. Oddaja, ki nosi naslov Pogovor s predsednikom vlade, se bo po napovedih zvrstila vsak ponedeljek zvečer, premier in prvak vladajoče stranke SDS pa naj bi v družbi voditelja komentiral aktualne dogodke preteklega tedna in odgovarjal na klice državljanov. Ob napovedih preko uradnih vladnih profilov na družbenih omrežjih so se zvrstile kritike, čemu taka promocija medijskih nastopov na privatni televiziji. Že v izhodišču pa se poraja vprašanje primernosti, saj bo predsednik vlade, sodeč po televizijskem sporedu, za medijski nastop na omenjeni zasebni televiziji vsak teden namenil kar 50 minut časa, na drugi strani pa, kot je znano, jasno izkazuje napadalen odnos do nekaterih slovenskih medijev, ost kritike pa največkrat uperja v javno radiotelevizijo.
{twitter}https://twitter.com/vladaRS/status/1262293418958565376{/twitter}
Zakaj so se odločili za takšno redno obliko medijskega nastopanja na zasebni televiziji, kako je sicer premier na voljo za sodelovanja s preostalimi televizijskimi hišami in koliko povabil je v času nastopa na funkcijo že prejel (ter jih sprejel oziroma zavrnil), so vprašanja, ki smo jih naslovili na kabinet predsednika vlade. Odgovore še čakamo.

dr. Jernej Amon Prodnik.
Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta