Janša zbral podpornike na zaključni konvenciji. Kaj jim je povedal?

Matej Grošelj Matej Grošelj
19.04.2022 20:49

SDS napoveduje slavje na nedeljskih volitvah. Po videopovezavi je podporo SDS izrazil poljski premier Mateusz Morawiecki, medtem ko madžarskega predsednika vlade Viktorja Orbana ni bilo na spregled

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janša je v Medvodah nagovoril polno dvorano privržencev SDS. 
Robert Balen

"Za koga bomo zmagali v nedeljo? Za Slovenijo!" S temi besedami je premier Janez Janša nagovoril svoje podpornike na zaključni konvenciji SDS v športni dvorani v Medvodah. Občinstvo se je zibalo v ritmih narodno-zabavne glasbe, ljudje so mahali s strankarskimi zastavicami v rokah. Zapela sta tudi Nuša Derenda in Omar Naber. Največji aplavz in stoječe ovacije je prejel prav Janša, ki se je v prvo vrsto usedel v družbi soproge.

Najboljši sedeži so bili rezervirani tudi za Romano Tomc, Milana Zvera, Jelko Godec, Andreja Vizjaka, Anžeta Logarja, Vinka Gorenaka, Vaska Simonitija …, ki so predstavljali vrh SDS. Podporo stranki je prišel izrazit predsednik Evropske ljudske stranke Manfred Weber, ki je v enem od videoposnetkov na odru lahko slišal, da so ljudje v Sloveniji nagajali Janševi vladi, ji grozili s smrtjo, a da je SDS kljub vsemu povezala različno misleče. "To je večer, namenjen zmagovalni ekipi," je dejala poslanka SDS in povezovalka prireditve Eva Irgl.

Janez Janša je v več kot polurnem monologu izpostavil, da gredo v SDS na volitve povsem mirni. V kampanji opaža, da se nasprotniki osredotočajo na kritike in negativnost. "Mi ne delamo čudežev kot nekateri, ki imajo 6000 evrov plače, na koncu leta pa se nabere pol milijona. Delamo samo tisto, kar je mogoče. Razlika je očitna. Če bomo nadaljevali s takim ritmom, lahko pripeljejo kakršen koli obraz iz golobnjaka, a ne bo nič pomagalo. Do leta 2030 bomo Slovenijo popeljali med 15 najbolj razvitih gospodarskih držav, potem bomo šli proti prvemu mestu po kvaliteti življenja. Kot narod smo dozoreli. Za glasove na volitvah se bomo borili do zadnjega preštetega glasu. Tokrat ne bomo dopustili, da Ljubljana premaga celotno Slovenijo. Dovolj je bilo poniževanja. Ne branimo preteklosti, ampak gradimo prihodnost," je govoril Janša.

Po videopovezavi je podporo SDS izrazil poljski premier Mateusz Morawiecki, medtem ko madžarskega predsednika vlade Viktorja Orbana ni bilo na spregled. Evropska poslanka iz vrst SDS Romana Tomc je povedala, da bo njena stranka vedno največji zagovornik Evropske unije. "Prepoznati moramo sile, ki nas delijo. Odločno jim je treba reči ne. Za SDS vrednote EU niso le črke na papirju, ampak jih resnično živimo. SDS bo sooblikovala unijo kot prostor svobode in miru, sodelovanja in spoštovanja. Z vsemi močmi bomo zagovarjali demokracijo in vladavino prava," je dejala. Ob tem velja spomniti, da je Evropski parlament decembra lani sprejel resolucijo o temeljnih svoboščinah in vladavini prava v Sloveniji, s katero so poslanci izrazili globoko zaskrbljenost zaradi razmer v naši državi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta