Je Bregantova, ki je Gantar ne želi več za državno sekretarko, kršila samoizolacijo, ko je dala izjavo za Odmeve? Spisek njenih spodrsljajev je dolg

Ž. V., VČ
21.11.2020 13:49
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tina Bregant
STA

Ko je minister za zdravje Tomaž Gantar v petek popoldne napovedal njeno razrešitev, je državna sekretarka Tina Bregant še v času, ko bi morala biti v samoizolaciji zaradi stika s covidpozitivno osebo na sestanku v ministsrvu za zdravje, posnela pogovor za Odmeve, sicer na prostem, v neposredni bližini svojega bivališča. Od njenega stika z okuženim do gostovanja v Odmevih je minilo devet dni, testa pa še ni opravila, je poročal Necenzurirano.si. Več uslužbencev ministrstva je zaradi sodelovanja na sestanku prejšnje dni čakalo na testiranje in delalo od doma, tudi Bregantova. Ministrstvo bo vse šele v začetku prihodnjega tedna napotilo na test.

Državna sekretarka, ki je pred mesecem dni od ljudi zahtevala, naj nosijo zaščitne maske tudi na sprehodih v naravi, je kršila priporočila NIJZ o samoizolaciji, so objavili na Necenzurirano.si.

Tina Bregant je v petek sporočila, da jo je minister obvestil, da bo predlagal njeno razrešitev. To je Gantar zvečer potrdil in na twitterju napisal, da so izredne razmere, v njih pa so potrebni zaupanje, sodelovanje in podobni pogledi na reševanje problemov, ki jih prinaša epidemija.

Tudi po Večerovih informacijah minister za zdravje Bregantove noče več v svoji ekipi, ker ji ne zaupa. Razumela naj ne bi položaja v domovih za starejše, imela sestanke in lobistične stike brez vednosti ministra in kabineta, sprejemala celo veleposlanike, izdala je navodilo, da lahko okuženi delajo v domovih za starejše. Izhod v sili je to, je to tvegano odločitev pojasnila državna sekretarka, "ne morem in nočem pustiti starostnikov brez oskrbe"

Niti enkrat naj ne bi bila sklicala skupine za modeliranje covida, morala bi ustanoviti skupino za primarno zdravstvo, kar je bilo njeno področje, po dveh mesecih prošenj je moral minister za to pooblastiti direktorico direktorata. Ponavlja se očitek o nekoordiniranem sodelovanju s kabinetom premierja, kjer je državna sekretarka za zdravstvo Jelka Godec (SDS), ministra naj Bregantova naj ne bi bila obveščala o svojih aktivnostih, hotela naj bi zaposliti svojega piarovca, dajala neusklajene izjave kar sama, problematizirajo se njene izjave in priporočila o nošnji mask v šolah in na zelenih površinah ...

No, na sinočnji dopisni seji vlada Tine Bregant (še) ni razrešila. Tudi na dopisnih sejah kadrovske odločitve niso neobičajne, pred tednom dni, na primer, je vlada na dopisni seji razrešila državnega sekretarja v zunanjem ministrstvu Toneta Kajzerja, ker bo novi slovenski veleposlanik v Washingtonu.    

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta