Jedrske države EU krepijo sodelovanje

Timotej Milanov Timotej Milanov
28.02.2023 18:39
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenija si skupaj z drugimi jedrskimi državami EU zavzema, da bi prepoznali ustrezno vlogo jedrske energije v zelenem prehodu.
Slovenija si skupaj z drugimi jedrskimi državami EU zavzema, da bi prepoznali ustrezno vlogo jedrske energije v zelenem prehodu.
Boštjan Colarič
- Slovenija je v skupini evropskih držav, ki si prizadevajo, da bi jedrska energija dobila ustrezno vlogo pri prehodu v podnebno nevtralno družbo.

- Jedrske države bodo sodelovale pri obravnavi primera na sodišču EU, v katerem skuša Avstrija izpodbijati delegirani akt glede uvrstitve jedrskih projektov med trajnostne naložbe. 

- Članice skupine razpravljajo tudi o tem, kako zamenjati rusko gorivo v jedrskih reaktorjih ruske izdelave na območju EU.

- Projekt JEK2 je v postopku umeščanja v prostor, a bodo končno odločitev podali državljani na referendumu, ko bo na voljo dovolj informacij o projektu. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta