Kadrovanje na zaupanje: Žan Mahnič s partnerko skupaj tudi v Janševem kabinetu

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
08.04.2020 14:10

Preverili smo, kdo vse je trenutno zaposlen na zaupanje v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Državna sekretarja - Žan Mahnič v Janševem kabinetu, Franc Breznik pa na notranjem ministrstvu.
Robert Balen

Nedolgo nazaj, ko je bila stranka SDS še v opoziciji, so pri Reporterju poročali, da so v državnem zboru zaposlili zasebno partnerko tedaj še poslanca Žana Mahniča. Katja Palčnik, sicer občinska svetnica v Žalcu, je postala referentka v poslanski skupini SDS. "5 let je že aktivna v stranki, pomagala je v vseh kampanjah, občinska svetnica ... Torej ni prišla čez noč na mojo zahtevo. Zaradi dela so jo v stranki vprašali, če bi eno leto nadomeščala porodniško," je parlamentarno zaposlitev svojega dekleta oktobra lani na družbenem omrežju twitter pojasnjeval Mahnič, medtem ko je predsednik SDS Janez Janša tedaj zapisal, da je "Žan Katjo srečal v SDS, kjer sodeluje že dolgo, dela pa v naši poslanski skupini za čas mandata".
No, leto dni še ni naokoli, a je Katja Palčnik že dobila novo zaposlitev. In to prav tam, kjer je po novem zaposlen tudi njen partner Žan Mahnič. Po tem, ko je vodenje vlade prevzel predsednik največje parlamentarne stranke, sta se namreč oba s Šubičeve preselila na Gregorčičevo v Janšev kabinet - Mahnič je zasedel položaj državnega sekretarja za nacionalno varnost, Palčnikova pa mesto tajnice.

"Vestna in odgovorna"

Žan Mahnič 
Robert Balen

Možnih 22 zaposlitev

Vinko Gorenak
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta