Kaj kaže analiza Janševih tvitov pred pozivom Tonina, naj vsaj za mesec dni odloži Twitter, in po njem

Gr.G.
21.01.2021 12:50
Zelo redki so dnevi, ko predsednik vlade in začasni minister za zdravje na družbenem omrežju Twitter preživi manj kot eno uro. Precej bolj pogosti so takšni, ko za "čivkanje" porabi več kot 2 uri, razkriva sledilnik Maršal Twito.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Minister za obrambo Matej Tonin je v informativni oddaji Tarča na TV Slovenija 10. decembra povedal, da je na sestanku dan prej predsednika vlade Janeza Janšo prosil, če za mesec dni odloži Twitter. "Včeraj smo imeli sestanek s predsednikom vlade. Rekel sem mu, da ga lepo prosim, če za en mesec odloži Twitter, zaradi tega, ker bo iz rok vzel vse napade in vse možne stvari, ki jih počne opozicija," je dejal Tonin in dodal, da se premierjevi tviti velikokrat zlorabljajo in napadajo, zaradi česar imajo težave. "Rekel sem mu, da bo ta vlada lahko veliko bolj mirno delala, če za en mesec odloži Twitter." Predsednik vlade, ki je po odstopu Tomaža Gantarja 18. decembra prevzel tudi vodenje ministrstva za zdravstvo, naj bi obrambnemu ministru rekel, da bo težko, a da bo poskusil. 

Tvitanje premierja Janše v preteklih 90 dneh.
(Podatki na dan 21. januarja 2021)
Twito.si
Robert Balen

V zadnjih desetih dneh se sodeč po frekvenci tvitanja in retvitanja Janša vrača na stara pota. V obdobju od 10. januarja do danes je sledilnik zaznal 1298 njegovih tvitov, v povprečju 118 na dan. 12. januarja je celo postavil nov rekord v zadnjih 90 dneh, ko jo na tviterju preživel 3 ure 21 minut, skupno število tvitov pa se je povzpelo na 179, od tega je bilo 8 izvirnih. Zelo redki so dnevi, ko predsednik vlade na tviterju preživi manj kot eno uro, precej pogostejši so takšni, ko za čivkanje na družbenem omrežju Twitter porabi več kot 2 uri na dan, včeraj je po izračunih sledilnika celo 3 ure porabil za "čivkanje". 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta