Kaj počne danes Igor Pirkovič, eden od najbolj izpostavljenih obrazov TV Slovenija pod Andrejem Grahom Whatmoughom?

DR
19.06.2024 08:30

Na RTV Slovenija smo poslali več vprašanj ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Pirkovič
Adrian Pregelj/RTVS

Pogosto se zgodi, da nas bralci sprašujejo, kaj danes počne Igor Pirkovič, ko poročamo o dogajanju na Kolodvorski. Kot je znano, je bil Pirkovič eden od bolj izpostavljenih obrazov naše javne televizije, ko je bil na čelu javnega zavoda Andrej Grah Whatmough s svojo ekipo. Vodil je na primer oddajo Arena, poleg tega pa so mu zaupali tudi vodenje finalnega soočenja pred zadnjimi državnozborskimi volitvami, ko je studio zaradi nestrinjanja z načinom vodenja zapustilo šest od 12 predstavnikov strank.

Pop TV nepričakovano zapušča ena najbolj priljubljenih voditeljic, gledali smo jo več kot desetletje

Na RTV Slovenija smo zato poslali več vprašanj: na katerem delovnem mestu je trenutno zaposlen Igor Pirkovič? V kateri plačni razred spada? Ali se mu je delovno mesto spremenilo v zadnjem obdobju? Kakšne so njegove obveznosti?

Nepozabno soočenje na TV Slovenija. 
Adrian Pregelj/RTVS

"Igor Pirkovič od 1. 7. 2010 opravlja dela in naloge na delovnem mestu novinar glavni komentator/voditelj. To delovno mesto je uvrščeno v 50. plačni razred. V razvedrilnem programu TV Slovenija deluje od začetka letošnjega leta. Trenutno je urednik oddaje Dnevna soba (gre za produkcijo treh 25-minutnih pogovornih oddaj na teden) in njen koordinator med uredništvi (oddaja je skupni projekt razvedrilnega, informativnega, športnega in kulturno-umetniškega programa). V zadnjih tednih je angažiran tudi pri poletni oddaji Poletni večer, pri kateri je urednik in scenarist dveh oddaj, ki bosta objavljeni julija in avgusta v soboto zvečer," pojasnjujejo na Kolodvorski. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta