Kje v Sloveniji je delež cepljenih najvišji, kje je cepljenih najmanj?

Vanessa Čokl
27.10.2021 12:08
V nobeni mestni občini niti v nobeni štajerski precepljenost ni rekordna.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Vlada je objavila "top deset" občin, skupaj z imeni županov in županj, ki jih vodijo. Pa tudi kontraseznam slovenskih občin z (naj)nižjimi deleži cepljenih z vsemi odmerki.

Na obeh seznamih ni niti ene velike, mestne občine. Med desetimi najboljšimi pa ni nobene štajerske. 

Kranjska Gora je občina v Sloveniji s ta čas najvišjim deležem cepljenih z vsemi odmerki. So pri 63 odstotkih in s tem ena od petih občin z več kot 60-odstotno precepljenostjo proti covidu-19.

Kranjski Gori sledijo Kostel z 62,2-odsotno precepljenostjo, Osilnica z 62,1-odstotno, V Idriji so precepljeni 60,7-odstotno, v Vipavi so pri 60 odstotkih.

Tik pod 60-odstotki cepljenih z vsemi odmerki so Hodoš v Prekmurju, Prevalje na Koroškem in Jezersko (vsi po 59,3 odstotka). V Logu-Dragomerju so precepljeni 58,9-odstotno. Deseta je Črna na Koroškem (58,8 odstotka).  

"Negativnih" deset? Najmanj cepljenih ima po podatkih vlade Sv. Andraž v Slovenskih goricah, komaj dobrih 37 odstotkov. Manj kot 40 odstotkov cepljenih je tudi v Trnovski vasi in Juršincih.

Malo nad 40-odstotno precepljenostjo so Zavrč, Škocjan, Videmu, Destrnik, Dobje, Mokronog. Najvišje med nizkimi so v Kozjem z 42 odstotki.   

  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta