Kolesarski protesti se nadaljujejo: "Vse, kar zahtevamo od te vlade, je, da nemudoma omogoči predčasne volitve"

A.L.
30.04.2021 13:24
Na dan upora proti okupatorju se je v Ljubljani zbrala množica ljudi, ki so izrazili upor proti zanje spornim ravnanjem oblasti. Slišati je bilo znano geslo smrt fašizmu, svoboda narodu. V govorih in s transparenti so se med drugim zavzeli za svobodo, demokracijo in vladavino prava. Rojeva se nova združena fronta, so sporočili protestniki. S Policijske uprave Ljubljana so kasneje sporočili, da se je na ljubljanskih ulicah zbralo okoli 10.000 ljudi, protestniki pa menijo, da jih je bilo še 5000 več.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Iz Protestne ljudske skupščine so danes sporočili, da v kolikor Janez Janša "res verjame, da bodo množični protesti povzročili 'stotine mrtvih in obolelih', kot je zapisal v objavi na Twitterju, lahko dobesedno v trenutku reši mnoga človeška življenja in sproži postopke za predčasne volitve. S svojimi potezami, izjavami in dejanji je Janez Janša že od samega začetka glavni organizator teh protestov in edini, ki jih lahko nemudoma ustavi. Vse, kar zahtevamo od te vlade, je, da nemudoma omogoči predčasne volitve."

Ob tem sporočajo, da se danes ob 19. uri nadaljujejo kolesarski protesti, s katerimi bodo spet zavzeli trge in ulice po celi Sloveniji. "Predali bomo jasno sporočilo združenega ljudstva poslankam in poslancem. Med kolesarjenjem bomo na več točkah po Ljubljani prižgali simbolne ognje upora, ob zaključku pa bomo ob približno 20:00 izvedli tudi pomenljiv protestni kres na Trgu republike," so zapisali. S tem bodo "poskrbeli, da na poslanskih in ministrskih stolčkih ne bo tako zelo udobno, ampak jim bo zaradi nelagodja postajalo čedalje bolj vroče."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta