(KORONA IN LIKVIDNOST) Da bi podjetja ostala nad gladino

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
09.04.2020 21:15

Vlada predvidoma v soboto o drugem obsežnejšem zakonskem paketu s poudarkom na likvidnosti gospodarstva, pričakovanja GZS in OZS so velika

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kaj bo na vladno mizo poslala Lahovnikova posvetovalna skupina?
Robert Balen

Vladna svetovalna skupina za soočenje s posledicami epidemije na čelu z Matejem Lahovnikom pretresa predloge petih delovnih skupin za drugi protikoronski sveženj. Za javnost zaprtimi vrati naj bi včeraj pripravljali predlog smernic, o katerih bo vlada razpravljala jutri dopoldne. Tako je napovedal uradni vladni govorec Jelko Kacin, ki je že predhodno dejal, da naj bi bili ukrepi iz drugega obsežnejšega zakonskega paketa za sanacijo posledic epidemije novega koronavirusa uveljavljeni do konca aprila. Po prvem sklopu, vrednem tri milijarde, bo bistvo drugega zagotavljanje likvidnosti gospodarstvu, hkrati pa nujni popravki in dopolnila prvega.

Kaj bo na vladno mizo poslala Lahovnikova posvetovalna skupina?
Robert Balen

Likvidnostni paket bo ključen

Pričakovanja gospodarstvenikov so velika, v Gospodarski zbornici Slovenije (GZS), ki v snovanju tega paketa tudi sodeluje, si od prihajajočega obetajo več kot od prvega. Želijo si več ukrepov za ohranjanje delovnih mest in blaženje zahtevnih likvidnostih razmer.

Branko Meh, portret
Robert Balen
Gregor Perič
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta