Leon Cizelj z Insituta Jožef Stefan bo odslej sedel v nadzornem svetu Slovenskega državnega holdinga

22.09.2021 14:24
Državni zbor je danes imenoval Leona Cizlja za člana nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH). Rednega profesorja na ljubljanski fakulteti za matematiko in fiziko in vodjo odseka za reaktorsko tehniko na Institutu Jožef Stefan je na to mesto predlagala vlada, potem ko je januarja iz nadzornega sveta odstopil Igor Kržan.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Leon Cizelj
Institut Jozef Štefan

Nadzorni svet SDH sestavlja pet članov, vse imenuje DZ za pet let z možnostjo enkratne ponovne izvolitve na predlog vlade. Po Kržanovem odstopu je strokovna komisija, ki jo je imenoval finančni minister Andrej Šircelj, maja objavila javni poziv za novega člana nadzornega sveta SDH.

Na razpis se je prijavil le Leon Cizelj in se bo zdaj v nadzornem svetu SDH pridružil predsednici Karmen Dietner ter članom Ivanu Simiču, Božu Emeršiču ter Janezu Vipotniku.

Kot je poslancem povedala Maja Hostnik Kališek s finančnega ministrstva, ima Cizelj ustrezno izobrazbo ter bogate izkušnje z vodenjem v mednarodnem okolju. Izpolnjuje vse pogoje za to mesto ter ustrezno dopolnjuje strokovno znanje in kompetence trenutnih članov nadzornega sveta, je dodala.

Njegovo imenovanje je danes podprlo 46 poslancev, proti jih je bilo 36.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta