Ljubljanska FDV pogosto tarča članov SDS, nazadnje Gorenaka, tako napade komentirajo na fakulteti

M.R., DR
04.02.2020 11:36

Nekdanji poslanec in notranji minister bi fakulteto, na kateri so se izobraževali številni člani SDS, kar ukinil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Napadi na ljubljansko fakulteto za družbene vede (FDV), pod katere se že dolgo podpisujejo člani stranke SDS, so že stalnica v slovenskem politično-medijskem prostoru. Nazadnje je svoje mnenje o omenjeni fakulteti izrazil tudi nekdanji poslanec SDS, notranji minister, še vedno pa član vodstva stranke oziroma njenega izvršilnega odbora Vinko Gorenak. "FDV je potreba preprosto ukiniti in v Sloveniji bo veliko manj težav," je med drugim tvitnil bivši notranji minister, čigar sin naj bi po nekaterih informacijah diplomiral prav na FDV, in to pri Ivanu Svetliku, kandidatu na listi SD na volitvah 2011 in ministru za delo v Pahorjevi vladi. 
{twitter}https://twitter.com/drVinkoGorenak/status/1224023673742467072{/twitter}
Ob tem je seveda zanimivo, da do napadov na FDV prihaja ravno iz stranke, katere nekateri vidni člani so se izobraževali prav na omenjeni fakulteti. Prvak SDS Janez Janša je na primer univerzitetni diplomirani obramboslovec, saj je leta 1982 diplomiral na takratni fakulteti za sociologijo, politične vede in novinarstvo. "Leta 1982 sem se vpisal na fakulteto za sociologijo, politične vede in novinarstvo na ljubljanski univerzi. Diplomiral sem leta 1987 in se kot mladi raziskovalec zaposlil na isti fakulteti ter vpisal magistrski študij," lahko med drugim preberemo v življenjepisu evropskega poslanca iz vrst SDS, sicer podpredsednika za zdaj še največje opozicijske stranke Milana Zvera. Izpostavljeni poslanec SDS Branko Grims je magisterij na FDV zaključil leta 2003.
{twitter}https://twitter.com/JJansaSDS/status/1028932611060707328{/twitter}
Nič drugače ni pri mlajši garnituri največje parlamentarne stranke. Žan Mahnič, poslanec SDS, je na primer leta 2018 na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani zaključil podiplomski študij (smer obramboslovje), pred tem pa leta 2009 dodiplomski študij, piše na straneh državnega zbora. Tomaž Lisec, še en poslanec SDS, ki je zelo aktiven na družbenih omrežjih, je univerzitetno diplomo na FDV pridobil leta 2004.
{facebookpost}https://www.facebook.com/franc.trcek/posts/2864957676859332{/facebookpost}

Nekonkretni na Univerzi v Ljubljani
Robert Balen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta