Milan Kučan: Te volitve so morebiti zadnja velika bitka moje generacije

Va
15.12.2021 16:19

Po Kučanovih besedah bodo državnozborske volitve leta 2022 odločale o tem, ali bo Slovenija uspela v pravo, demokratično smer, ali pa bo šla v diktaturo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Milan Kučan na enem od petkovih tako imenovanih kolesarskih protestov proti vladi Janeza Janše. 

Twitter Večer

Na tretji konferenci Foruma starejših SD so za novega predsednika izvolili nekdanjega dolgoletnega prvega moža Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Dušana Semoliča. Zamenjal bo dosedanjega predsednika Franca Hočevarja, ki je forum vodil vseh šest let od ustanovitve.

Kučan: Odgovornost opozicije je velika

Iz SD so sporočili, da je bil na konferenci kot poseben gost prvi slovenski predsednik Milan Kučan. V pozdravnem nagovoru zbranim je poudaril, da prihajajoče državnozborske volitve ne bodo običajne volitve. Po Kučanovih besedah "so to volitve, ki odločajo o tem, ali bo Slovenija uspela iti v pravo, demokratično smer, ali pa bo šla v diktaturo". Opozoril je na "veliko odgovornost opozicije, da stori vse, da prekine škodljivo, protipravno in protiustavno delovanje te vlade, ki jo vodi SDS". Velika odgovornost SD pa je, "da poveže opozicijo ne samo po volitvah, temveč že pred volitvami".

V zadnjem času se po Kučanu "koncentrirajo stranke na sredini, ki ni sredina". Bivši predsednik je pozval na volitve, ker: "To je morebiti zadnja velika bitka moje generacije."

Semolič: Nič o starejših brez starejših

To pa bo načelo novega predsednika Foruma starejših v SD. Prepričan je, da bi starejši morali biti vključeni in slišani, ko se sprejemajo odločitve, ki vplivajo na njihovo življenje. Še zlasti ko gre za vprašanja premagovanja revščine ter dostopnega javnega zdravstva. Po njegovem se skoraj dnevno sprejemajo odločitve, ki prizadenejo starejše in so diskriminatorne. Ena da je bila, tudi ko upokojenci večino dneva niso smeli po nakup zaradi epidemije covida-19. To se ne bi bilo smelo zgoditi, je poudaril Semolič.

O starejših v SD in državnozborskih volitvah 2022 pa Dušan Semolič pravi, da jih mora čim več priti na volitve in izraziti voljo, kako naprej.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta