Minister Poklukar zvečer sporočil: Cepljenje s cepivom AstraZenece se nadaljuje! Znano, kdaj se cepijo štirje predsedniki. Kdaj spet šolniki?

VČ, STA
18.03.2021 18:09
Že v petek bodo cepili državni vrh, takoj ko bodo na cepilnih mestih pripravljeni, se bo nadaljevalo tudi prekinjeno cepljenje šolnikov. Minister za zdravje verjame, da je evropska kontrola zaupanje v cepivo okrepila.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Poklukar
Robert Balen

"Sporočam, da je danes popoldan odbor Evropske agencije za zdravila, pristojen za varnost, ugotovil, da je cepivo AstraZenece proti covidu-19 varno in učinkovito," je dobre pol ure po sporočilu iz Eme na izredni tiskovni konferenci zvečer povedal minister za zdravje Janez Poklukar

Današnje mnenje Eme in posvetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje potrjujeta, da je cepivo AstraZenece varno, zato bodo cepilni centri obveščeni, da se cepljenje s tem cepivom že v petek nadaljuje, je sporočil. 

"Kot zdravnik in minister za zdravje bom na prvo mesto vedno postavljal zdravje ljudi, zato sem pred dvema dnevoma iz previdnosti ustavil cepljenje," je povedal. 

Današnje sporočilo je, da so cepiva proti covidu-19 varna, je nato povzel minister in vse pozval k cepljenju. "V zadnjih dneh žal spet opažamo rast epidemije," je opozoril Poklukar ter pozval k previdnosti in upoštevanju ukrepov.  

S ponovnim zagonom cepljenja bodo predvidoma že v petek na vrsti poslanci. Nadaljevanje cepljenja šolnikov pa naj bi se za kak dan zamaknilo in se nadaljevalo predvidoma v ponedeljek, je povedal. Ni pa izključil možnosti, da se cepljenje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju nadaljuje že med vikendom. Odvisno od tega, kako se bodo uspeli organizirati na cepilnih mestih.

Minister za zdravje tudi verjame, da je bila evropska kontrola cepiva samo še dodaten razlog, da se cepivu zaupa. "Cepljenje obvladujemo," je še zagotovil.  

Iz vlade so nato sporočili, da se v skladu z nacionalno strategijo že v petek cepi državni vrh: predsedniki države, državnega zbora, vlade in državnega sveta, torej Borut Pahor, Igor Zorčič, Janez Janša in Alojz Kovšca.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta