Ministrica Pivčeva razpustila piar službo, ki je skrbela za njeno promocijo

Uroš Esih Uroš Esih
29.09.2020 17:45

Zaposleni v službi za odnose z javnostmi in za promocijo na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so danes v šoku na oglasni tabli ministrstva prebrali, da je njihova služba ukinjena, zaposleni pa prerazporejeni znotraj ministrstva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleksandra Pivec na Krasu
Ana Rojc

Eden od, kot kaže, zadnjih aktov ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandre Pivec na funkciji je bil presenetljiv. Čez noč in brez napovedi je bila izpeljana razpustitev službe ministrstva za odnose z javnostmi in za promocijo. Še več, akt o razpustitvi službe je bil objavljen na oglasni deski ministrstva, kjer je osmerica zaposlenih v piarju ministrstva, lahko prebrala, da so bili prerazporejeni na druga delovna mesta v okviru ministrstva. Kmetijsko ministrstvo je zdaj edino ministrstvo brez tovrstne službe.

Kot smo uspeli izvedeti, so zaposleni v službi za odnose z javnostmi in za promocijo v šoku in še ne vedo točno, kam so prerazporejeni. Del ekipe bi naj šel v kabinet ministrice, drugi del pa v direktorat za varno hrano. Služba za odnose z javnostmi in promocijo, ki jo je vodil Luka Kočevar, je bila specifična saj je poleg piarja skrbela tudi za promocijo kmetijstva. Polovica zaposlenih je namreč delala na izvedbi promocijskih dogodkov ministrstva, ki jih je bilo veliko. Kočevar danes ni želel komentirati zadeve.

Da je razpustitev službe, ki je dejanje "ranjene živali", kot se je izrazi eden od zaposlenih na ministrstvu, presenetljivo, priča tudi dejstvo, da je služba zelo intenzivno skrbela za medijsko podobo ministrice in za njeno prepoznavnost v medijih, ko še ni bila vpletena v obalno-kraške avanture. Številni politični nasprotniki so namreč Pivčevi očitali, da je kmetijstvo zares ne zanima, ampak neprestana promocija skozi številne dogodke, ki jih je organizirala razpuščena služba.

Od afere Vinakras naprej je sicer vse promocijske in piarovske aktivnosti ministrice, ki so tudi bile v funkciji poskusa njene ponovne izvolitve na mesto predsednice stranke DeSUS na izrednem novembrskem kongresu, sicer vodila Jasmina Opec, osebna astistentka Pivčeve v kabinetu ministrice.

Pivčeva je število piarovskih in promocijskih dogodkov močno dvignila po omenjeni aferi in po odstopu iz predsedniškega mesta v stranki. Njeni kritiki ocenjujejo, da vse z namenom politične samopromocije in na račun davkoplačevalcev. Poleg tega od njenih promocijskih aktivnosti naj ne bi bilo resnih učinkov za sektorje kmetijstva in gozdarstva, zgolj izraba medijskega prostora. Jutri je Pivčeva namenjena k Ani Roš v Tolmin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta