Močni nalivi, udari strel in sunkovit veter čez noč povzročali nevšečnosti

17.08.2021 08:20
Uresničile so se vremenske napovedi. Zaradi močnega vetra in razmočenih tal se je podrlo več dreves, ki so padala na ceste, objekte in vozila. Odkritih je nekaj streh, ponekod je poškodovana infrastruktura, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
PGD Smolnik

Največ težav so imeli v Kranju, kjer so po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje do osme ure zjutraj zabeležili 20 prijav dogodkov. Vso noč je bilo na terenu 14 poklicnih gasilskih enot in 10 prostovoljnih gasilskih društev. Predvsem so se ukvarjali s polomljenimi vejami in drevesi, o hujših posledicah še ne poročajo.

Na celotnem Gorenjskem je bilo, kot so povedali na kranjskega regijskem centru za obveščanje, približno 30 dogodkov. Burno vremensko dogajanje se je najprej začelo na območju kranjskogorske občine in potem nadaljevalo proti osrednjemu in vzhodnemu delu države. O večjem številu prijavljenih dogodkov poročajo tudi iz Vrhnike in Logatca.

​V Zrečah in Laškem so gasilci s ceste odstranjevali podrto drevo. V Dolenjskih Toplicah je strela udarila v ostrešje stanovanjske hiše in odkrila strešno kritino. Do požara ni prišlo. Gasilci iz Podturna so streho prekrili z nadomestno kritino ter protipožarno pregledali objekt. V Hotedršici v občini Logatec pa je veter odlomil dimnik stanovanjske hiše. Na območju Rimskih Toplic in v Zrečah so ponoči s cest odstranjevali podrto drevje.

O prijavah škode poročajo tudi iz občin Rače-Fram, Pesnica, Naklo, Škofja Loka, Šenčur, Oplotnica, Medvode, Lukovica, Ljubljana, Kranjska Gora, Kranj, Ivančna gorica, Grosuplje, Cerklje na Gorenjskem.

Hujših neurij ni pričakovati

Danes bo sprva pretežno oblačno, krajevne padavine bodo dopoldne postopno povsod ponehale, napovedujejo pri Agenciji za okolje. Popoldne se bo delno razjasnilo, najkasneje na jugovzhodu. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem okoli 28 °C. Ponoči se bo v severni Sloveniji oblačnost spet povečala, drugod bo precej jasno.

Podobne temperature lahko pričakujemo tudi jutri, ko bo pretežno jasno z nekaj kopaste oblačnosti. Še bo pihal šibak vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V četrtek in petek bo pretežno jasno. Zjutraj bo sveže, čez dan pa bo postopno topleje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta