Zaključuje se vročinski val, zaradi neviht je razglašen oranžni alarm za celotno Slovenijo

Miha Raičevič
16.08.2021 21:12
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Marko Vanovšek

Danes se končuje večdnevno obdobje vročinskega vala. Proti večeru se bodo od severa začele pojavljati plohe in nevihte. "V noči na torek bodo lahko tik pred samo fronto in tudi ob njej nastajale močnejše nevihte, ki bodo krajevno prinašale poleg udarov strel tudi močne sunke vetra, kratkotrajne močne nalive in ponekod tudi točo," so meteorologi agencije za okolje (Arso) objavili na twitterju. Zaradi neviht je za danes razglašen oranžni alarm za celotno Slovenijo. Oranžni alarm zaradi močnega vetra velja tudi za jugozahodni del Slovenije ter za severovzhodni del države.

Na portalu Neurje.si so za ponedeljek napovedali "zatišje pred neurjem" iz smeri Avstrije. 

Na svoji spletni strani pa so meteorologi Arsa zapisali, da bo zapihal severni veter, ki bo prinesel občutno ohladitev. Jutri zjutraj se bodo namreč temperature gibale od 11 do 18 stopinj Celzija, na  Primorske do 20 stopinj Celzija. Če bo jutro sprva še pretežno oblačno, pa bodo padavine dopoldne od severa ponehale, popoldne pa se bo spet zjasnilo. Najpozneje na jugovzhodu. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo 21 do 25 stopinj Celzija, na Primorskem še tri stopinje več. 

V sredo in četrtek bo pretežno jasno, na Primorskem bo še vedno pihala šibka burja, počasi pa se bo ozračje spet ogrevalo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta