Na Hojsove žalitve se je odzval tudi Policijski sindikat Slovenije. Kaj mu sporočajo

Gr.G.
13.08.2021 19:16
Ministra pri PSS pozivajo, da spoštuje poklic in delo policistov in se izogiba predsodkom, stereotipom, diskriminaciji in podobnemu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Tudi Policijski sindikat Slovenije (PSS) se je odzval na zapis ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, ki je na svojem Twitter računu 12. avgusta policistkam in policistom sporočil: "Ste izdelali oceno tveganja? Niste!! ZAČNITE DELAT LENUHI!!!". V sindikatu zapis označujejo kot žalitev, zaradi katere so prejeli veliko klicev in odzivov ogorčenih članic in članov sindikata, pišejo na uradni spletni strani.

Robert Balen

"Zaradi takšne neprimerne komunikacije so članice in člani Policijskega sindikata Slovenije vaše besede razumeli kot grobe in neprimerne žalitve policistk in policistov. Na tem mestu vas opozarjamo, da je kultura dialoga civilizacijska pridobitev in da je slovenska Policija oziroma Slovenija to kulturo dialoga že imela. Civilizacijske pridobitve so s trdim delom in spoštljivimi medsebojnimi odnosi vseh državljanov, doseženi pozitivni rezultati v korist celotne družbe, med katere sodi tudi kultura dialoga. Znano bi vam moralo biti, da so demokratične in na pravni državi utemeljene družbe, s civilizacijskimi pridobitvami 'premagale' vulgarizem, primitivizem in cinizem, to so zavržne vrednote," navajajo.

Ministra pozivajo, da spoštuje poklic in delo policistov in se izogiba predsodkom, stereotipom, diskriminaciji ali podobno, "kar boste uspeli, če se boste v komunikaciji posluževali argumentov, znanja ali vedenja. Zahtevamo, da ste v svoji komunikaciji spoštljivi do policistov in s tem nenazadnje tudi do vseh državljanov." Odziv zaključijo z besedami, da so policistke in policisti njihov ugled gradili dolga leta in ne bodo v nobenem primeru dovolili, da bi jim ga kdorkoli čez noč poteptal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta