Na KPK potrdili resen sum kršitev zakona v zadevi Aleksandra Pivec in uvedli preiskavo. Jurša: To smo pričakovali

ŽV, DR
28.08.2020 11:09

Komisija za preprečevanje korupcije je predstavila ugotovitve predhodnega preizkusa v zadevi, povezani z predsednico DeSUS in kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec. Ta se je z očitki javnosti soočila zaradi svojih junijskih gostovanj in plačila nočitev na Krasu in v Izoli, kjer je prepletala službene obveznosti z zasebnim življenjem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleksandra Pivec
Žiga Živulovič Jr.

"V tej zadevi smo na komisiji opravili temeljit predhodni preizkus. V okviru predhodnega preizkusa smo potrdili resen sum kršitev zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, zaradi česar je senat na seji v tem tednu sprejel odločitev, da se uvede preiskava," je v izjavi medijem povedal predsednik komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Robert Šumi. Kot je nadalje pojasnil, so preiskavo razširili na več oseb, različne dogodke in različne kršitve iz njihovih pristojnosti. "Pri tem bi rad poudaril, da sama uvedba preiskave v ničemer ne prejudicira dokončnih ugotovitev, obstoj kršitev je namreč potrebno dokazati v postopku, ki sledi," je Šumi dodal. Predsednik KPK je povedal še, da "ne gre za osamljen primer, namreč v zadnjem času smo prejeli tudi nekatere druge prijave, ki kažejo na sum kršitev identičnih določb našega zakona, in tudi te bomo obravnavali na popolnoma enak način kot ta primer, o katerem smo govorili sedaj".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta