Na portalu zavoda Iskreni tudi prispevki, ki nasprotujejo cepljenju, kaj pa pravi minister Janez Cigler Kralj?

M.R., B.P.
21.01.2021 10:39
Ker se na spletnih straneh zavoda Iskreni - ta je dobil sredstva od ministrstva za delo - pojavljajo tudi članki, ki izražajo dvom v cepljenje ali mu celo nasprotujejo, smo preverili, ali se s takimi vsebinami strinja tudi minister Janez Cigler Kralj, sicer soustanovitelj zavoda.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Cigler Kralj
Robert Balen

Zavod Iskreni je od ministrstva za delo na razpisu prejel dobrih 130 tisoč evrov evropskih sredstev, namenjenih za pomoč najbolj ranljivim skupinam prebivalcev zaradi epidemije. Ker je bil minister za delo Janez Cigler Kralj soustanovitelj zavoda, je to razburilo del javnosti in tudi politike. 

Največja opozicijska stranka LMŠ je že spisala tudi interpelacijo, okoli katere kot sporno omenja tudi izbiro zavoda na razpisu. Levica je že napovedala, da jo bo podprla in tudi podpisala. Ministru med drugim očitajo koruptivno in klientelistično ravnanje pri dodeljevanju sredstev prek javnega razpisa in posledično favoriziranje določene nevladne organizacije.

Cigler Kralj se je sicer tik pred začetkom ministrovanja 10. marca lani umaknil iz organov zavoda, hkrati pa trdi, da se je pri odločanju o dodelitvi evropskih sredstev izločil iz odločanja. Včeraj je na Twitterju tudi zapisal, da je sklep o dodelitvi sredstev podpisal državni sekretar (a po njegovem pooblastilu) in ne on. Zaradi tega je od portala Necenzurirano celo zahteval umik članka. 

Na spletnih straneh zavoda Iskreni smo sicer zasledili kar nekaj člankov, v katerih se avtorji zavzemajo za svobodno izbiro o cepljenju ali mu celo iz določenih razlogov nasprotujejo. "Moji dvomi v cepljenje so postajali vedno večji in večji. Začela sem raziskovati, iskati prave informacije …Tako sem ugotovila, da je bilo tisto kričanje in neutolažljiv jok pri sinu posledica delovanja cepiva na možgane. In bolj ko sem se poglabljala v cepljenje, bolj nesmiselno se mi je zdelo vse skupaj," lahko med drugim preberemo v enem od objavljenih prispevkov. Ali pa na primer: "Veliko staršev se sprašuje, zakaj so njihovi polno cepljeni otroci tako bolni, pa od zdravnikov, katerim so zaupali otrokovo zdravje, ne dobijo odgovora." Pa tudi: "Kar nekaj je v tujini tudi pritožb o trajnih posledicah in smrtih deklet po cepljenju, ki pa v uradnih statistikah pogosto niso zabeležene oz. so kasneje ovržene kot naključna sovpadanja brez vzročno-posledične povezave." 

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj.
STA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta