Na račun družin poleg otroškega dodatka tudi draginjski dodatek za otroke

STA, M.R.
14.12.2022 14:09

Danes bodo upravičenci prejeli drugo nakazilo draginjskega dodatka za otroke. Starši in rejniške družine z otroki do 18. leta starosti bodo tako poleg otroškega dodatka prejeli do največ 122,79 evra.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Prvič je vlada draginjski dodatek za otroke izplačala novembra, danes bo drugo izplačilo, prihodnji mesec pa bodo upravičenci prejeli še tretji in hkrati zadnji dodatek te vrste.

Prejmejo ga družine z otroki, upravičene do otroškega dodatka, in sicer v višini, ki ga dobijo za prvega otroka, od najmanj 21 do največ 123 evrov. Dodatek, ki ga je vlada sprejela z namenom, da bi v času draginje pomagala družinam, bo družina prejela za vse otroke, za katere je upravičena do otroškega dodatka. 

Če je družina umeščena v prvi dohodkovni razred in ima tri otroke, bo prejela draginjski dodatek v višini 368,37 evra, torej trikrat po 122,79 evra.

Upravičenost do draginjskega dodatka za otroke mora družina izkazovati z veljavno odločbo za otroški dodatek za oktober, november in december 2022. Izplačilo bo avtomatično, kar pomeni, da vloge ni bilo treba oddati. Draginjski dodatek se tudi ne bo upošteval pri pravicah iz javnih sredstev, dohodnini in ne bo predmet izvršb.

Višino draginjskega dodatka si je mogoče izračunati na spletnem mestu gov.si.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta