Na severovzhodu države popoldne znova močno neurje

STA, A.L.
17.07.2023 19:09

Severovzhod Slovenije je danes v popoldanskih urah zajela vremenska fronta z močnim dežjem in vetrom, ki je podiral drevesa in odkril nekaj streh, poroča center za obveščanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Agencija RS za okolje (Arso) je zaradi hudega neurja razglasila oranžno opozorilo, saj bodo tudi zvečer in ponoči na enakem območju možne nevihte, tako pa bo tudi v torek.

Neurje je po sedaj zbranih podatkih najbolj prizadelo območje regijskega centra za obveščanje Maribor, pa tudi Murske Sobote. Aktiviranih je bilo štirinajst prostovoljnih gasilskih enot in ena poklicna, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Sicer je bila čez dan velika toplotna obremenitev, na Primorskem pa bodo visoke temperature vztrajale tudi v noči na torek.

V torek popoldne in zvečer je povečana verjetnost za močne nevihte povsod po Sloveniji. Možna bodo krajevna neurja s točo, sunki vetra in močni nalivi, opozarja Arso, ki je izdal oranžno opozorilo za vso državo.

Kakšno vreme nas čaka?

V torek bo sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo možne nevihte. Ponekod bo pihal vzhodni veter, na Primorskem dopoldne šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22, najvišje dnevne od 30 do 35 °C. V sredo bo deloma sončno in na jugu še vroče. Sredi dneva in popoldne bodo nevihte od severa zajele večji del Slovenije in se nadaljevale v noč. V četrtek in petek kaže na spremenljivo oblačno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami, vročina bo popustila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta