Nacionalni preiskovalni urad preiskuje financiranje medijev blizu stranki SDS

DR
11.02.2020 14:01

Policija je za Radiotelevizijo Slovenija potrdila, da Nacionalni preiskovalni urad vodi predkazenski postopek v zvezi s financiranjem nekaterih medijev. Ob tem navajajo, da gre za medije, povezane s stranko SDS, ki naj bi jih financirali madžarski poslovneži, tesno povezani z vladajočo stranko madžarskega premierja Viktorja Orbana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Spletni portal Necenzurirano.si je v ponedeljek objavil prispevka o tem, da naj bi ljudje in podjetja blizu madžarskemu premierju Viktorju Orbanu financirali televizijo in spletni portal Nova24TV, o čemer so v preteklosti poročali tudi drugi mediji. Prispevka novega spletnega portala sicer temeljita na dokumentih o nakazilih, ki so jih pridobili novinarji.
Tri podjetja blizu madžarski vladajoči stranki Fidesz naj bi v Slovenijo nakazala štiri milijone evrov, od tega je v Sloveniji končal poldrugi milijon evrov, 2,5 milijona pa naj bi romalo potem naprej v Severno Makedonijo. 
1,2 milijona evrov naj bi prejela družba NovaTV24.si, sicer lastnica televizijske postaje Nova24TV. 250.000 evrov pa je šlo na račun družbe Nova hiša, ki stoji za spletno stranjo omenjene televizije.  
{twitter}https://twitter.com/JJansaSDS/status/1227226975053459456{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta