Nadaljuje se iskanje obrambnega ministra. "To so jesenske zgodbe, do takrat pa sem državni sekretar," pravi Damir Črnčec

Timotej Milanov Timotej Milanov
31.07.2024 07:11
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Damir Črnčec je trenutno edini državni sekretar na ministrstvu za obrambo. 
Robert Balen

Potem ko je bil Marjan Šarec na listi Gibanja Svoboda s preferenčnimi glasovi izvoljen za poslanca v Evropskem parlamentu, še vedno ni znano, kdo bo njegov naslednik na mestu ministra za obrambo. Predsednik vlade Robert Golob, ki je začasno prevzel vodenje obrambnega resorja, je ob nedavnem obisku ministrstva za obrambo (MORS) povedal, da je že začel pogovore z možnimi kandidati in da bo ime novega ministra znano v naslednjih tednih. Kot smo že poročali, se za Šarčevega naslednika omenja več možnih kandidatov, pri čemer po upokojitvi državnega sekretarja na MORS Rudija Medveda nekateri poznavalci razmer na ministrstvu največ možnosti za imenovanje pripisujejo Damirju Črnčecu, ki ga je vlada pred kratkim na predlog Goloba vnovič potrdila za državnega sekretarja na MORS. Na naše vprašanje glede možnosti, da bo jeseni prevzel vodenje ministrstva, je Črnčec odgovoril zgolj: "To so jesenske zgodbe, do takrat sem pa državni sekretar." Kot smo že poročali, se med možnimi kandidati za novega obrambnega ministra omenja tudi poslanec Svobode in predsednik državnozborskega odbora za obrambo Martin Premk.  

V zadnjih dneh pa naj bi predvsem v vrstah zaposlenih v resorju notranjih zadev zaokrožile še govorice, da bi lahko vodenje obrambnega ministrstva prevzel Boštjan Poklukar, zdaj minister za notranje zadeve. V prid takšne poteze bi lahko govorila tudi Poklukarjeva pretekla kariera, saj je bil dolga leta zaposlen na ministrstvu za obrambo oziroma v Slovenski vojski. Prav tako sta v preteklosti že sodelovala s Črnčecem, ki je bil tudi Poklukarjev mentor pri magistrski nalogi. S tem bi prišlo do dodatnih kadrovskih rošad v vladnih vrstah, saj bi moral v tem primeru Golob najti še novega ministra za notranje zadeve. A so v zvezi s tem v kabinetu predsednika vlade na naše vprašanje  odgovorili, da informacija ne drži. Poleg tega so zapisali: "Predsednik vlade dr. Robert Golob je že večkrat, nazadnje pa ob robu izjave po kolegiju z vodstvom ministrstva za obrambo oziroma z vodji organizacijskih enot in organov v sestavi, dejal, da bo ime novega ministra znano v nekaj tednih ter da bo novi minister funkcijo predvidoma prevzel septembra. Ob tem je dodal, da zaenkrat o imenih ne bo govoril."     

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta