(NAPOVED) Aleksandra Pivec: Nikoli se nisem poistovetila z desno politično opcijo

Uroš Esih Uroš Esih
07.08.2020 12:14

Trenutno najbolj izpostavljena slovenska političarka Aleksandra Pivec v velikem intervjuju za prilogo V soboto odgovarja na odprta vprašanja, ki se dotikajo njenih ravnanj v aferah Vinakras in Izola, in na vprašanja v zvezi s stranko in vlado.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek
"Erjavec kliče ljudi na terenu, da je treba stopiti skupaj in udariti po meni ter zamenjati predsednico." 
Andrej Petelinšek

"Zdi se mi, da ko enkrat začneš razkrivati te zadeve v medijih, potem je zelo tenka meja, do kje me bodo v naslednjih fazah poklicali, da razkrijem svoje zasebne stvari.“ Tako ministrica za kmetijstvo in predsednica stranke DeSUS Aleksandra Pivec odgovarja na vprašanje, zakaj enostavno ne pokaže vseh računov in odpravi dvome v transparentnost in korupcijske očitke, ki se pojavljajo v zadevi Vinakras in glede obiska izolske občine. "Samo poglejte, tako deplasirani zgodbi Krasa kot Izole sta se zgodili za vikend. V času, ki ga ne bi rabila posvetiti službi. A sem ga zaradi odnosa do ljudi, ki ustvarjajo pozitivne zgodbe na področjih, ki jih pokrivam kot resorna ministrica.“
Račune je in bo, tako Pivčeva, pokazala KPK in poslancem, s katerimi se bo sestala v ponedeljek. "V zadnjem času smo vzpostavili zelo dober odnos s poslansko skupino, kjer smo se dogovorili za mojo stalno pristnost na njihovih torkovih sestankih. Ta komunikacija je stekla zelo dobro glede na to, da je bila v prvem delu koronačasa nekoliko pomanjkljiva.“
Glasovanje o morebitni nezaupnici na svetu stranke konec mesca je ne skrbi, saj ocenjuje, da v stranki uživa dovolj trdno podporo: "Če smo iskreni, nezaupnico mi je dal le en, celjski pokrajinski odbor.“ Njeni ljudje v stranki ji v zadnjem času sicer vse bolj pogosto poročajo o uresničevanju scenarija povratka Karla Erjavca na čelo stranke.
Ne glede na patronat predsednika vlade Janeza Janše glede njenega ravnanja v očitanih zadevah pa Pivčeva v primeru zanjo črnih scenarijev v stranki DeSUS kategorično zavrača možnost prestopa v SDS. "Nikoli se nisem poistovetila z desno politično opcijo."
​Več jutri v prilogi V soboto in na naši spletni strani. Vabljeni k branju!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta