Nasilje v Celju: Identificiranih pet mladoletnih osumljencev

Gordana Possnig Gordana Possnig
12.04.2023 19:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mladim je v poplavi informacij treba stopiti naproti in jih naučiti razumevanja lastnih čustev ter sočasno empatije, menijo v slovenski dijaški organizaciji.
Mladim je v poplavi informacij treba stopiti naproti in jih naučiti razumevanja lastnih čustev ter sočasno empatije, menijo v slovenski dijaški organizaciji.
Sašo Bizjak
Celjski policisti so bili o dogajanju v sobotnih popoldanskih urah na strehi enega od tamkajšnjih trgovskih centrov, ki se je v obliki videoposnetkov kot požar razširil po socialnih omrežjih, obveščeni v nedeljo dopoldne, ko sta prišli dogodek prijavit napadeno mladoletno dekle in njena mati. Kot je povedal Jože Bračko, vodja skupine za mladoletniško kriminaliteto na celjski policijski upravi, so takoj po prijavi zavarovali vse sledi in poskrbeli, da se je zagotovila varnost žrtve navedenega kaznivega dejanja. "Oškodovanka je mladoletna, v preiskavi pa so do sedaj identificirali pet mladoletnih osumljencev uradno pregonljivega kaznivega dejanja nasilništva," pa je pojasnil Boštjan Kavc, inšpektor Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Celje, in v zvezi s posnetki, ki krožijo po spletu, dodal: "Apeliram na vse, da se vzdržijo neprimernih komentarjev in objav, ker določene objave že mejijo na sum storitve kaznivega dejanja oziroma prekrškov in k interesu preiskave, ki jo izvaja policija, ne pripomorejo." Bračko je ob tem pripomnil, da oseba, ki ni dopolnila 14 let, ni kazensko odgovorna, ni subjekt kazenskega prava in zoper tako osebo ne morejo voditi kazenskega postopka.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta