Nataši Markovič evropska novinarska nagrada za članek Izdali smo generacijo

M.St.
10.06.2024 14:00

Odgovorna urednica preiskovalno.si je nagrajena za izjemno besedilno interpretacijo sveta

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nataša Markovič  
Sašo Švigelj

Novinarka in odgovorna urednica portala Preiskovalno.si, ki spada v našo medijsko skupino, Nataša Markovič je v četrtek v Pragi prejela prvo nagrado v komentatorski kategoriji za izjemno besedilno interpretacijo sveta. Kandidirala je s člankom Izdali smo generacijo. Preberete ga lahko tukaj. Svoje poglede na novinarstvo je z Večerom delila v intervjuju, ki ga je opravila Saša Britovšek. Nataša Markovič je že izkušena novinarka, četudi po letih še zdaleč ni na vrhuncu svoje kariere, doslej je delala na Pop TV, še posebej pa se je uveljavila na Televiziji Slovenija, največji pečat je pustila v Tarči. Nato se je pridružila televizijski ekipi Media24, skupaj z Barbaro Pance pa sedaj že nekaj časa ustvarjata portal Preiskovalno.si.  Tam je odgovorna urednica. "Razlicna novinarska okolja so me izoblikovala v to, kar sem. In to je največje bogastvo, ki ga nosim," je ob nagradi zapisala na svoje osebnem profilu na Facebooku. In dalje:  "Solze so tekle... Zmagala sem. Kje sta zdaj mami in fotr.....Zakaj to pride ob takem času, ko ne vidiš njihovega priznanja? Že mora biti tako."

Barbara Pance in Nataša Markovič
Sašo Švigelj

Mednarodna žirija je letos prejela 800 novinarskih člankov iz 41 držav, med katerimi so jih nominirali 25 oziroma po pet v vsaki kategoriji. Na sklepni prireditvi v četrtek zvečer so razglasili zmagovalce v vsaki izmed kategorij. Nagrado podeljujejo vsako leto v petih različnih kategorijah, kot so odličnost poročanja, inovacije v novinarstvu, raziskovalno novinarstvo in novinarsko delo na področju migracij, so zapisali na Facebooku evropske novinarske nagrade (European Press Prize).

Čestitamo tudi na Večeru. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta