Novi pogovori, Tanja Fajon: "To ni projekt Karla Erjavca." Kaj je o podpori konstruktivni nezaupnici povedala Janja Sluga?

Žana Vertačnik
12.01.2021 13:59
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Kandidat za mandatarja Koalicije ustavnega loka (KUL) Karl Erjavec je še pred petkom, ko bodo predvidoma vložili konstruktivno nezaupnico, začel z zbiranjem podpisov. Napovedal je, da jih pričakuje vsaj 43, kolikor jih štejejo partnerice KUL SD, LMŠ, SAB, Levica in DeSUS. Vse stranke so Erjavca na organih že potrdile za mandatarskega kandidata, dejansko podporo na tajnem glasovanju pa so javno obljubili vsi z izjemo upokojenske poslanske skupine.

Robert Balen

Še pred sestankom s četverico lastnih poslancev se je Erjavec sestal s poslansko skupino SD, predsednica Tanja Fajon pa je povedala, da jih je obvestil o pogovorih. "Naša poslanska skupina, vsi poslanci in poslanke podpirajo vložitev konstruktivne nezaupnice, smo enotni v podpori mandatarju Karlu Erjavcu. Moram pa povedati, da to ni projekt Karla Erjavca, ni projekt enega človeka, ampak enakovrednih partnerjev. Skupaj bomo sodelovali, gre za idejo in željo, da zamenjamo to škodljivo vlado," je povedala Fajonova in dodala, da je razlogov za to vsak dan več. "Sami vidite, kaj vse se dogaja, včeraj objava škodljivih podatkov imen, priimkov policistov, javnih plač, kar vnaša nov konflikt in razdor," je povedala in dodala, da je aktualni predsednik vlade Janez Janša razdiralen, Erjavec pa povezovalen.

V petek ob vložitvi nezaupnice pričakujejo 43 podpisov, vsebinsko pa bodo to utemeljevali prihodnji teden na izredni seji, je povedala Fajonova. Na vprašanje, ali bodo konstruktivno nezaupnico vložili tudi, če ne bodo uspeli zbrati 43 glasov, torej če bodo ostali brez štirih poslanskih podpisov DeSUS, je odvrnila, da bo to vredno razmisleka, ampak v tem trenutku njihove podpise pričakujejo.

"Ne bomo ponavljali napak levosredinskih vlad iz preteklosti, marsikaj smo se naučili in v tem zadnjem obdobju smo precej izboljšali atmosfero in sodelovanje," je še povedala Fajonova in dodala, da bojazni, da bi se KUL lahko sesula sama vase, ni. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta