Novi ukrepi na RTV Slovenija, kmalu bodo veljali ostrejši pogoji tudi za goste oddaj

B.P.
13.01.2022 11:40
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Kot smo izvedeli, na Radioteleviziji Slovenija zaradi izjemno zaskrbljujočih napovedi o porastu okužb s ponedeljkom vpeljujejo obvezno testiranje s HAG-testi za vse zaposlene, ki opravljajo svoje delo v prostorih javnega servisa. Redno, vsak drugi dan, se bodo morali testirati tudi cepljeni in prebolevniki. Zaradi večjega števila zaposlenih v Ljubljani bosta tamkajšnjim uslužbencem na voljo dve lokaciji za testiranje, bris pa bodo odvzeli iz grla in nosnice. Kot je zaposlenim sporočil generalni direktor Andrej Grah Whatmough, je uvedba obveznega testiranja, ki predstavlja strožji režim od siceršnjega protokola PCT, začasne narave: "Vstop v službene prostore RTV Slovenija brez opravljenega obveznega testiranja s HAG-testi predstavlja disciplinsko kršitev, ki jo bo kot tako delodajalec ustrezno sankcioniral. Delavec bo suspendiran ter napoten iz prostorov RTV Slovenija."

Andrej Grah Whatmough
Miloš Ojdanič

S ponedeljkom bodo veljali ostrejši pogoji tudi za goste oddaj. Vsi bodo morali imeti pred vstopom v prostore RTV Slovenija test HAG ali PCR-test. "Test opravijo zunaj RTV-ja in se izkažejo s potrdilom pri receptorju. V kolikor gost ne more opraviti testa drugje, je pa njegova prisotnost za oddajo ključnega pomena, se izjemoma lahko testira tudi na RTV Slovenija," sporoča vodstvo javnega servisa. Ob tem se snovalci programov bojijo, da se bodo gosti tudi zaradi lastnih obveznosti težko prilagajali terminom za testiranje, ki veljajo za zaposlene na javnem zavodu. Ti so predvideni zjutraj in v zgodnjem popoldnevu.  

"Za večjo zajezitev širjenja virusa v prostorih RTV Slovenija se bo za goste televizijskih oddaj na dvorišču vzpostavil zunanji studio, za daljše pogovore z gosti pa se bo uredil studio v službeni avli in najkrajši možni dostop do njega," še napoveduje generalni direktor, ki se zaveda, "da gre za izjemno neprijeten ukrep". In dodaja: "Žal je realnost drugačna, obstaja namreč resna bojazen, da v prihodnjih dneh ne bomo mogli več realizirati ključnih oddaj, nekatere oddaje so tudi že odpadle."

Vprašanji, koliko ima Radiotelevizija Slovenija predvidenih sredstev za nov epidemiološki ukrep ter kdo bo izvajal testiranje v njihovih prostorih in kako so izbrali izvajalca, smo poslali javnemu zavodu. "Ker usklajevanja glede obveznega testiranja še potekajo, bomo na zastavljena vprašanja lahko odgovorili, ko bo protokol obveznega testiranja potrjen s strani generalnega vodstva," so nam odgovorili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta