Od torka pogoj PCT obvezen tudi na sodiščih, sodnik bo lahko zaprl sojenje

STA, Va
08.11.2021 17:07
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Fotografija je ilustrativna.

Sašo Bizjak

Od torka bodo morali tudi vsi obiskovalci sodišč, starejši od 12 let, izpolnjevati pogoj PCT. Tisti, ki pogoja PCT ne bodo izpolnjevali, ne bodo mogli v prostore sodišča.

Na sodiščih je še vedno obvezna tudi uporaba zaščitne maske. Odredba predsednika vrhovnega sodišča velja do 31. decembra 2021.

Vsa sodišča bodo še vedno opravljala naroke in druga procesna dejanja, odločala, vročala sodna pisanja in izvajala uradne ure v vseh zadevah, so objavili na spletni strani vrhovnega sodišča. Sodišča bodo določila vstopno točko v sodno stavbo za stranke, njihove pooblaščence in druge uporabnike sodnih storitev ter posebno vstopno točko za sodnike in sodno osebje, kjer je prostorsko to mogoče.

Uporabniki sodnih storitev, ki niso vabljeni, lahko pridejo na sodišče le v času uradnih ur ob predhodni najavi in ob dogovorjenem terminu. Razen v nujnih zadevah lahko posamezniki vloge vlagajo le po pošti ali portalu eSodstvo.

V omenjenem času bodo lahko predsedniki senata oziroma sodniki začasno tudi omejili javnost glavne obravnave ali njenega dela in določili druge primerne ukrepe za preprečitev širjenja okužb z novim koronavirusom.

Določba o obvezni uporabi zaščitne maske izjemoma ne velja za sodnike pri vodenju glavne obravnave, kadar so za zaščitno pregrado, ter za druge govornike na glavnih obravnavah, kadar je zagotovljena medosebna razdalja vsaj treh metrov, je odločilo najvišje sodišče v državi. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta