Odjemalci elektrike pri Telekomu Slovenije naj čimprej menjajo dobavitelja

STA, S. M.
14.12.2021 15:09

Če dobavitelj električne energije preneha izvajati dejavnost dobave, kot je to storil Telekom Slovenije, naj odjemalci čim hitreje preverijo ponudbe na trgu z električno energijo in izvedejo postopek menjave dobavitelja, saj bodo sicer oskrbovani pod pogoji zasilne oskrbe, kar je lahko bistveno dražje, opozarja Agencija za energijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Kot so navedli v agenciji, se na področju dobave električne energije končnim odjemalcem zadnje čase soočajo s posameznimi primeri dobaviteljev, ki zaradi zaostrenih tržnih razmer opuščajo dejavnost dobave električne energije.

Telekom Slovenije, ki je na trg električne energije vstopil v 2016 in elektriko tržil predvsem svojim naročnikom, je namreč konec minulega meseca sporočil, da bo konec letošnjega leta prenehal s to dejavnostjo, saj se mu izteče pogodba o sodelovanju pri nakupu elektrike.

Večer

"Vsem odjemalcem svetujemo, da z začetkom postopka ne odlašajo, temveč ga začnejo čim hitreje," izpostavljajo v agenciji. "V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da bodo odjemalci oskrbovani pod pogoji zasilne oskrbe, ki je lahko bistveno dražja od ponudb ostalih dobaviteljev na trgu," dodajajo.

Celoten postopek menjave dobavitelja električne energije je sicer po korakih predstavljen na spletnih straneh agencije za energijo in spletnih straneh distribucijskega operaterja SODO. Pri izbiri dobavitelja si lahko odjemalci pomagajo z informacijami iz primerjalnika stroškov oskrbe, ki je prav tako dostopen na spletnih straneh agencije, pa tudi z informacijami na spletnih straneh posameznega dobavitelja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta