Odstopila direktor policije Anton Travner in notranji minister Aleš Hojs. V.d. generalnega direktorja policije postal Andrej Jurič

A.L., M.R., D.Ž.
30.06.2020 11:45

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je sprejel odstop direktorja policije Antona Travnerja, nato pa svoj odstop premierju Janezu Janši podal tudi sam. Premier je njegov odstop sprejel. Vlada je za vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije ponoči imenovala Andreja Juriča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Hojs in Anton Travner
Borut Živulović/Bobo

Notranji minister Aleš Hojs je dejal, da je premierja Janeza Janšo o svojem odstopu, ki ga je objavil tudi na Twttterju, obvestil 15 minut pred današnjo novinarsko konferenco. Vlada je zvečer okoli 23. ure na dopisni seji s položaja generalnega direktorja policije formalno razrešila Antona Travnerja, čigar odstop je sprejel Hojs, in s 1. julijem na položaj vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije imenovala Andreja Juriča
{twitter}https://twitter.com/aleshojs/status/1277907513015521282{/twitter}

Aleš Hojs.
Robert Balen

Anton ​Travner podal svoj odstop že zjutraj

Zdaj že nekdanji direktor policije Anton Travner je za Večer potrdil, da je zjutraj podal odstopno izjavo notranjemu ministru Hojsu. Kot razlog je navedel osebne razloge. Sicer pa današnjih hišnih preiskav in svojega odstopa ne komentira. Trenutno je na dopustu.  

Anton Travner.
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta