Odziv United Group na ustavitev prodaje TS Media: "To je slaba novica za vse tuje investitorje in še slabša za Slovenijo"

DR, STA
13.05.2021 16:45
Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na včerajšnji seji soglašal z ustavitvijo prodaje 100-odstotnega lastniškega deleža družbe TS Media, ki je med drugim lastnica in upravljalka portalov Siol.net, Najdi.si in Bizi.si. Družba tako za zdaj ostaja del njegove skupine.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Več o razlogih za odločitev o ustavitvi prodaje brez izbire kupca v Telekomu Slovenije niso razkrili.

TS Media je sprva izdajala tudi televizijo Planet TV, ki pa jo je Telekom Slovenija po ne ravno uspeli epizodi partnerstva z grško medijsko multinacionalko Antenna Group lani za pet milijonov evrov prodal madžarski medijski družbi TV2 media.

Prav ta je bila po pisanju medijev v igri tudi za TS Media, ob tem pa tudi medijsko-telekomunikacijska skupina United Group. Slednja ima med drugim v lasti telekomunikacijskega operaterja Telemach, vzpostavlja pa tudi medij pod blagovno znamko N1.

"Naša ponudba je bila zelo dobra in očitno je, da v Sloveniji ni mogoče izvesti neodvisnega in poštenega razpisa, katerega cilj je izključno v domeni gospodarskih interesov. To je slaba novica za vse tuje investitorje in še slabša za Slovenijo ter njen položaj. Ne glede na razplet ta odločitev ne vpliva na naše načrte, da bomo tudi v Sloveniji kmalu lansirali medijski portal N1, ki bo ekskluzivni partner CNN v tem delu Evrope. N1 bo z mednarodnim uredniškim odborom neodvisno poročal o vseh relevantnih novicah dneva, aktualnih temah in širšem kontekstu, velik poudarek pa bo tudi na športu. Prihod novega informativnega portala bo zagotovil neodvisno poročanje brez vpliva na  uredniško politiko, saj bodo novinarji delali izključno za svoje bralce brez parcialnih interesov," je danes sporočila Victoriya Boklag, izvršna direktorica skupine United Group.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta