(ODZIVI) Boštjan Udovič: Bodimo iskreni, Slovenija je dobila dober resor. Zdaj je vse na Janezu

DR, B.P., VČ, EPL, MST
10.09.2019 13:46

Novoizvoljena predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je slovenskemu komisarskemu kandidatu Janezu Lenarčiču zaupala resor za krizno upravljanje. In kakšni so prvi odzivi?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ursula von der Leyen
Reuters

Dr. Ernest Petrič, dolgoletni diplomat, svetovalec predsednika republike: "Vesel sem, da je naš komisarski kandidat gospod Lenarčič. Dolgo ga poznam, delal sem tudi z njim, soliden človek, resen, delaven. Pa njegovo ravnotežje med neodvisnostjo in znanjem, ki je njegova dolžnost in odgovornost. Vsi resorji v Evropski komisiji so zahtevni. Ta ima še dodatek, da je veliko odhodov v kraje, kjer se zgodijo humanitarne katastrofe, izredne razmere. Za to je potreben mlajši človek, in Janez Lenarčič to je. To je tudi šola za človeka, ki se bo s politiko še ukvarjal. Ali je to resor, ki bi si ga Slovenija želela? To so vprašanja post festum. To je zelo pomemben resor, ne bi želel, da izzveni, kot da ni. Vsi si predstavljamo, da bi Slovenija lahko naredila kaj na Balkanu. Ampak za tem, kar je dobil Lenarčič, je mir, so ljudje." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta