Petim poslancem stranke LMŠ odrejena karantena, sedaj z zahtevo za glasovanje o interpelaciji Hojsa od doma

DR, Ž.V.
08.09.2020 14:21

Prva okužba v DZ je potrjena pri strokovni sodelavki poslanske skupine LMŠ. Petim poslancem je bila zaradi stika z osebo na sestanku odrejena karantena, vsi pa se počutijo dobro. Podali bodo zahtevo za glasovanje na prihajajoči interpelaciji od doma, je na novinarski konferenci sporočil vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubovič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Velika dvorana v državnem zboru. 
Robert Balen

Golubovič je še sporočil: "Danes je pet naših poslank in poslancev ter osem strokovnih sodelavcev poslanske skupine dobilo karantensko odločbo do vključno 16. septembra. Razlog pa je, ker so bili na enem od sestankov v stiku z okuženo osebo. Vsi poslanci in poslanke so zdravi, ne kažejo nobenih znakov bolezni, verjamemo pa tudi, da bodo lahko v ponedeljek glasovali na daljavo pri interpelaciji ministra, ki je odstopil, pa mu gospod Janez Janša tega ne dovoli." 
{twitter}https://twitter.com/sarecmarjan/status/1303329820953239552{/twitter}
V poslanski skupini LMŠ so danes o tem obvestili predsednika državnega zbora, "ker se nam to zdi odgovorno, smo ga pa tudi obvestili, da bomo v petek na kolegiju državnega zbora dali zahtevo v skladu s poslovnikom, da poslanke in poslanci, ki so v karanteni, glasujejo v ponedeljek na daljavo". Na omenjenem sestanku je bilo manjše število ljudi, bil je v zelo velikem prostoru in imeli so distanco, zagotavlja vodja poslanske skupine LMŠ.
{twitter}https://twitter.com/ZanaVertacnik/status/1303320082899177473{/twitter}​
NIJZ je poslanke in poslance obvestil, da gre za preventiven ukrep, ker so bili v četrtek na sestanku, kjer je bila tudi oseba, za katero se je izkazalo, da je okužena s covidom. "V tem trenutku spoštujemo in upoštevamo vsa priporočila zdravstvene stroke in ta ne priporoča nobenega testiranja za naše poslance," pravi Golubovič.
Poslanska skupina LMŠ sicer šteje 14 poslancev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta