Pilot Adrie Airways: Nerazumljivo je, kako vsi pišejo, da bomo pač šli v tujino

Gregor Grosman, STA
07.10.2019 10:58

Zaposlenim Adrie Airways začeli vročati odpovedi, v petek bo osebje v Ljubljani iskal Wizz Air

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Stečajni upravitelj Adrie Airways Janez Pustatičnik je zaposlenim v Adrii Airways danes začel vročati odpovedi pogodb o zaposlitvi. Delavcem bo s tem začel teči 15-dnevni odpovedni rok. Kdaj bodo odpovedi prejeli vsi zaposleni, Pustatičnik še ni mogel napovedati. Nekaj Adrijinih zaposlenih je trenutno v tujini, ti bodo odpovedi prejeli po pošti.
"Smo mlada družina, imam tri otroke, hišo, stroške in kredite. Prejel sem odpoved, zdaj sem primoran reševati zadevo," nam je povedal Marko Kastelic, nekdanji pilot letalskega prevoznika Adrie Airways, ki je bil v družbi zaposlen štiri leta in je danes obiskal poslovno zgradbo Adrie. "Lahko se probaš vsaj malo nasmejat, ampak grenkoba je tako močna, da je ne moreš skriti," navaja Kastelic.

Vročanje odpovedi zaposlenim Adrie Airways. 
Robert Balen
Robert Balen
Robert Balen
Arhivska fotografija
Andrej Petelinšek

Zaposleni že vabijo drugam

Po neuradnih informacijah Financ je poljski letalski prevoznik Lot že opravil pogovore z Adrijinimi piloti. Iskal naj bi vsaj deset pilotov za manjša letala, kar Adrijinim pilotom, ki imajo licence za v svetu že redkeje uporabljana letala proizvajalca Canadair, ustreza. Kabinsko osebje naj bi medtem prejelo ponudbe madžarskega prevoznika Wizz Air. Letalski prevoznik bo 11. oktobra ob 11. uri v Ljubljani, v City hotelu, iskal kabinsko osebje, saj bodo na omenjeni lokaciji potekali razgovori, ki so del izbirnega postopka za pridobivanje novih članov kabinskega osebja. 
{twitter}https://twitter.com/robert_balen/status/1181148642939473925{/twitter}

Bo vrzel zapolnila nova domača ali obstoječa tuja družba?

Vlada je medtem sprejela spremembe zakona o letalstvu, po katerih ta izjemoma omogoča vzpostavitev gospodarske javne službe za opravljanje posameznih letalskih linij. To bi lahko država vzpostavila, če bi zaradi nezanimanja letalskih prevoznikov Slovenija izgubila pomembne letalske povezave.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta