Piloti Adrie Airways preobremenjeni, letos zoper družbo vloženih 134 prijav na CAA

Gregor Grosman Gregor Grosman
18.06.2019 10:45

Vsi letalski prevozniki po svetu se srečujemo z enakimi izzivi, mankom posadk. Pričakujemo, da se bodo naše operacije stabilizirale v mesecu juliju, pojasnjujejo pri Adrii Airways.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Andrej Petelinšek

Ob številnih nenadnih odpovedih, zamudah in združevanju letov, do katerih prihaja v zadnjem obdobju pri našem nacionalnem prevozniku Adrii Airways (samo minuli petek in soboto je bilo odpovedanih 12 letov v različna evropska mesta), pa tudi sicer občasno pri kateri drugi letalski družbi smo preučili uredbo EU o pravicah letalskih potnikov. V njej je natančno zapisano, do česa so (ali niso) upravičeni potniki in v katerem primeru jim pripadajo morebitne odškodnine.
{twitter}https://twitter.com/javniprevoz/status/1140872901622685696{/twitter}
Pravice letalskih potnikov, ki so navedene na spletni strani Tvoja Evropa, veljajo za potnike, ki letijo na letališče znotraj EU z letalskim prevoznikom bodisi iz EU bodisi zunaj EU, za potnike, ki letijo na letališče v EU z letališča zunaj EU s prevoznikom iz EU, ter za tiste, ki letijo z letališča v EU v državo zunaj EU z letalskim prevoznikom bodisi iz EU bodisi zunaj EU.

Adria: Julija bo bolje

Reuters
Fotografija je simbolična. 
Reuters

CAA vodi evidence prekrškov

Glede na to, da se število letalskih operacij v zadnjih letih povečuje, posledično raste tudi število prepeljanih potnikov in je temu sorazmerno število prijav v porastu, ugotavljajo pri Agenciji za civilno letalstvo (CAA). Letališče Jožeta Pučnika - Ljubljana je bilo v lanskem letu najbolj hitro rastoče letališče po številu potnikov v regiji. 
CAA vodi evidence prekrškov, iz naslova vrste prijavljenih dogodkov: zamuda leta, odpoved leta, zavrnitev vkrcanja na letalo, slabša namestitev na letalu. V letu 2019 je bilo zoper Adrio Airways vloženih 134 prijav (iz naslova zamude 56, iz naslova odpovedi leta 74, 4 pa zaradi zavrnitve vkrcanja).

Andrej Petelinšek
Reuters
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta