Piloti Adrie ponovno pri Šarcu: Nastalo situacijo je treba rešiti

Gregor Grosman Gregor Grosman
09.10.2019 18:52

"Ti vmesni leti so absurd," komentira popoldanske polete v Bruselj Marko Kastelic, član sindikata prometnih pilotov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Grosman

Predstavniki sindikata prometnih pilotov, nekdanji piloti Adrie Airways, so se danes popoldne ponovno sestali s predsednikom vlade Marjanom Šarcem in gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom, s katerima so izmenjali poglede in mu predstavili njihove izračune in vizijo delovanja morebitnega novega nacionalnega letalskega prevoznika, Šarec pa jih je seznanil s trenutnimi aktivnostmi vlade na tem področju, nam je povedal Marko Kastelic, član sindikata. "Vsi se zavedamo nastale situacije in da jo je treba rešiti," dodaja Kastelic. "Vlada se zaveda, da ji po eni strani bežijo kadri, po drugi pa izpostavljajo, da povezljivost Slovenije mora biti zagotovoljena. Ti vmesni leti so absurd," komentira popoldanske polete v Bruselj sogovornik in izpostavi, da nam je tudi Austrian Airlines povedal, kje nas vidi, ko so rekli, naj letimo iz Celovca na Dunaj. Kastelic pričakuje, da se bo vlada morala zelo kmalu bolj konkretno izjasniti, kako situacijo rešiti.

Lauda novačil že pred stečajem

Nizkocenovni letalski prevoznik Lauda, ki je v lasti Ryanaira in ima floto 21 Airbusov A320, je še pred vloženim stečajem Adrie Airways v svoje vrste vabil Adriine pilote. "Razumemo, da so to zelo težki časi za vas in vaše družine. Lauda vam ponuja takojšnjo možnost zaposlitve na Dunaju in Palmi de Mallorci za kapitane in prve častnike," je takrat dejal glavni pilot Laude Chris Grube.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta